05.01.2020.
Tesna, pobeda Kolubare na startu drugog dela
 Ostvarena je još jedna pobeda 86:85 na domaćem terenu protiv favorizovane ekipe Vršca. 


Na debitantskoj utakmci za Kolubaru na stratu Košarkašk lige Sbije, Vršac je ostvario pobedu protiv Kolubare, i sparavom je u večerašnji duel usao sa ulogom favorita. 


Gosti su od starta utakmice, krenuli agresivno i sa dva suta za tri poena, Ćirikovića i Gabriela, došla je ekipa Vršca do prednosti od 5 poena razlike (3:8). Kolubara je zaigrala angažovnije i brzo stigla do izjednačenja (8:8), u nastavku se igralo koš za koš, sve do pred kraj ¼, kada su za Kolubaru pogodili prvo Šparović,  a onda i Čvorović. Odlična igra u odbrani cele ekipe rezultirala je dobrom igrom i u napad. Prva četvtina završena je rezultatom (25:21) za Kolubaru. U drugoj četvrtini znatno bolja igra domaćina, tokom  celeog perioda Kolubara je uvećavala svoju prednost. Odlično je služio sut za tri poena igrače Kolubare, prvo Stevana Sindđeli, potom Vuletića i Čvrovića. Kolubara je na poluvreme otišla sa prednošću od 14 poena (52:38). 


Ekipa Vršca je ušla u drugo poluvreme sa jasnim ciljem da pokuša da se vrati u meč, posle lošeg  poluvremena za njih, dok je domaćin u nastavku utakmice ostao bez svog najboljeg igrača i kapitena Nikole Simić, koji je zbog povrede, meč posmatrao sa klupe. Uspela je Kolubara u trećoj deonici meča da zadrži dvocifrenu prednost, čak u jednom trenutku  je ona iznosla 17 poena razlike (56:39), medjutim gosti se nisu predavali i odustali od svoje igre, pa su uspeli da samanje prednost do kraja ¾ na 12 poena razlike (71:59). 


Kraj treće četvrtine nagoveštavao je zanimjiv nastavak meča, što se i ispostavilo na kraju. Odlična igra Vrščana u dobrani i u napadu, ulili su samopouzdanje igračima gostiju da veruju da mogu do preokreta u Lazarevcu.  Odlična igra u napadu Grušanovića i Dimića, zadavali su problem odbrani Kolubare, te su gosti stigli da smanje prednost već na startu poslednje deonice na samo 5 poena razlike (71:66).


Ali i na drugoj strani i domaćin je imao dobro raspoložen tandem Šparović-Vuletić, koji su sa 4 uzastopna poena vratili prednst Kolubare na 9 poena razlike 6 minuta pre kraja utakmice. U nastavku meča jedna sporna situacija gde je domaćem igraču Brandonu C Penn dosuđen faul sa dodatnim sloodnim bacanjem, usled čega je Penn pri radovanju zbog postignutog koša nesmotreno udario gostujućeg igrača i zaradio nesportsku ličnu grešku, što je ujedno bio i peti faul Brandona. Umesto Penn u igru je ušao Stevan Sinđelić i sa linije penala pogodio dodatno slobodno bacnje 85:77, na drugoj strani Mladen Grušanović oba puta je bio precizan sa  slobodnog bacanja 85:79, zbog prethodno dosudjenog nesportskog faula Penn. Imali su gosti nakon izvodjenja slobonih bacanja i nov napada, Vraneš postiže poene Ii smanjuje rezultat na 85:81. Promašene otvorene šuteve u napadu Kolubare iskoristila je ekipa Vršca i brzom igrom došla na samo poen razlike, ponovo je bio precizan Grušanović i uz dodatno sl. Bacanje doveo svoju ekipu nadomak preokreta 85:84. Ćirković je fulirao Šparovića koji je polovično bio precizan sa penala (86:84). Ekipi Vršca ostao je poslednji napad, Vraneša faulira Mihailo Todorović i šalje ga na liniju penala. Miloš je iskoristio prvo (86:85), dok je u drugo promašio, ali igrači Kolubare nisu uspeli da zagrade svoj koš posle promašenog slobodnog bacanja, lopta se odbija od igrača Kolubare u aut. Do kraja meča ostalo je 3.9 sec loptu ispod koša Kolubare ubacuje ekipa Vršca, do Grušanovića koji je hrabro krenuo na zakucavanje ali nije uspeo u svojoj nameri. Konačna rezultat  Kolubara 86: 85 Vršac. Izvor: KK Kolubara Lazarevac 2003