Stefan Simić (Vršac) – MVP

Dvadesetosmogodišnji šapčanin Stefan Simić (Vršac) u svojoj desetoj sezoni u Košarkaškoj ligi Srbije zasluženo je dobitnik titule MVP regularnog dela sezone. Svoj prvoligaški debi imao je sa 17 godina u ekipi Smederevo 1953 u sezoni 2013/14, a potom je promenio nekoliko klubova (Napredak Rubin, Mega, Sloboda, Mladost) da bi u svojoj drugoj sezoni u Vršcu stigao do vredne titule.
Stefan je u sezoni koja je za nama propustio samo jednu utakmicu. Na 29 odigranih utakmica uvek je imao dvocifren index izuzev u trećem kolu kada je protiv Spartaka imao samo 9 indexnih poena. Najbolje partije pružio je u pobedama svoh tima protiv Dinamika (index 40) i Slobode (index 42).
Najefikasniji je bio na utakmici protiv Slobode kada je postigao 31 koš, a treba istaći da je na utakmicama protiv Dinamika i Metalca imao po 10 asistencija upisanih pored svog imena.
Sa 140 asistencija (4,8 po meču) najbolji je dodavač u svojoj ekipi ali i najopasniji napadač , jer su protivnici na njemu napravili 228 prekršaja (gotovo 8 po meču). Za 769 minuta provedenih u igri ostvario je index 695 (24 indexna poena po meču).

Nelson Lamar Phillips Jr (Vršac) – Najbolji strelac i najbolji osvajač lopti

Dvadestšestogodišnji Phillips JR Nelson Lamar (Vršac) u svojoj prvoj sezoni u Evropi poneo je epitet najboljeg strelca Admiral Bet Košarkaške lige Srbije i najboljeg osvajača lopti. Prethodnih sezona igrao je u NCAA ligi gde je nastupao tri sezone za Georgia State Panthers (2018-2022) i za Troy Trojans (2022-23).
Na svih 30 utakmica u toku sezone Nelson je za prosečno 28 minuta provedenih u igri postigao 599 koševa (20 po meču). Sa linije slobodnih bacanja je procentom od 82% (133/163) jedan od najpreciznijih “penaldžija” u Admiral Bet Košarkaškoj ligi Srbije dok mu je procenat uspešnosti za dva pogotka 65% (131-201).
Sa 69 osvojenih lopti Nelson je dobitnik još jednog priznanja. Najbolji je osvajač “kradljivac” lopti u Admiral Bet KLS. Najviše lopti osvojio je protiv Slobode i Čačka 94 Quantox po 6 na svakoj utakmici.
Najbolje utakmice pružio je protiv SPD Radnički kada je postigao 30 koševa. Na 17 utakmica u ovom prvenstvu Phillips je postigao preko 20 koševa.

Bogoljub Marković (OKK Beograd) – najbolji skakač

U svojoj prvoj seniorskoj sezoni devetnaestogodišnji užičanin Bogoljub Marković (OKK Beograd) poneo je titulu najboljeg skakača Admiral Bet Košarkaške lige Srbije.
Na 28 utakmica koje je na dvojnu registraciju odigrao za OKK Beograd, Bogoljub je imao 254 ostvarena skoka /198 u odbrani i 56 u napadu/, odnosno 9,1 po utakmici. Na 12 utakmica ostvario je deset skokova i više a najraspoloženiji je bio u prvom kolu protiv ekipe Dinamika kada je ostvario 17 skokova. Sjajan je bio i protiv Novog Pazara kada je zabeležio 16 skokova (8-8).
Sa 60 asistencija i 500 postignutih koševa u svojoj debitantskoj sezoni Bogoljub Marković predstavlja budućnost srpske košarke.

Pulliam Trey Alexander (Čačak 94 Quantox) – najbolji asistent

Dvadesetšestogodišnji amerikanac Pulliam Trey Alexander (Čačak 94 Quantox) u svojoj drugoj sezoni u Čačku zasluženo je poneo titulu najboljeg asistenta Admiral Bet Košarkaške lige Srbije. On je na 28 utakmica koje je odigrao u ovoj sezoni upisao na svoj konto 175 asistencija ( 6,5 po meču).
Najbolji je bio na poslednjoj utakmici koju je odigrao u sezoni protiv Dinamika kada je pored svog imena upisao 16 asistencija.
U odnosu na prethodnu sezonu Alexander je sve svoje brojke podigao za 50 % ostvarivši 358 koševa, 68 skokova za 830 minuta provedenih u igri.

 

Čestitamo svim dobitnicima priznanja AdmiralBet Košarkaška liga Srbije sezona 2023/24 #klsrb