05.10.2018.
Spartak dočekuje Vršac na startu nove sezone
 
Košarkaški klub "Spartak" priveo je kraju pripreme i spremno dočekuje prvi meč u sezoni. Golubovima u subotu dolazi ekipa Vršca. Igrači najavljuju bespoštednu borbu pod koševima, a nadaju se brojnoj podršci sa tribina.

Na startu sezone u Košarkaškoj ligi Srbije Spartak će dočekati ABA2-ligaša Vršac, ekipu koja u kontinuitetu održava kvalitet i klub koji već duže vreme stabilno funkcioniše i postiže zapažene rezultate kako u nacionalnom prvenstvu tako i u regionu.


Prvi meč u sezoni najavili su šef struke Slobodan Ljubotina i prvotimac Ljubomir Čampara.
"Obavljene su kvalitetne pripreme, naporno i vredno smo radili, tako da je što se toga tiče urađeno sve kako treba. Mi smo vrlo mlada ekipa i mislim da je vrlo nezahvalno stavljati bilo kakve ciljeve pred ovako mlad tim. Smatram da prvi naš cilj treba da bude opstanak a sve preko toga, ako se otvori, odlično" - rekao je Čampara

Iznoseći svoja očekivanja 26-godišnji centar, rodom iz Novog Sada, rekao je da njegova ekipa poštuje Vršac i svesni su da je sastavljena od kvalitetnih igrača, ali istakao je da veruje u dobro izdanje svoje ekipa ukoliko se primene dogovori iz svlačionice i zadrži koncentarcija tokom čitavog meča.

Akcenat na prvom delu priprema je bio na kondiciji, a zatim su usledile tehničke i taktičke pripreme na parketu. Pripreme je počeo veći broj igrača, jedan deo njih je ostao u klubu, a nekima su se zahvalili.
"Iza nas su dva meseca kvalietnog rada, mnogo igrača je prošlo kroz ove pripreme, međutim neki igrači su ostali, nekima smo se zahvalili. Doveli smo Čamapru na poziciji centra, Petrova na poziciji 3 i 4, Vilijamsa na pociji 1 i 2, Igrutinovića na jedinici i Makumanja na poziciji krilnog centra" - rekao je Ljubotina, a zatim izneo očekivanja pred prvi meč u sezoni - "Vršac je ekipa koje pretenduje na najviše ciljeve, to je jedan kvalitetan tim sa iskusnim tenerom, nisu dobro startovali u ABA ligi, ali to u našoj ligi ništa ne znači. Očekujemo tešku ali kvalitetnu utakmicu."

Meč u kojem Spartak dočekuje Vršac igra se u subotu od 19,30 časova u Hali sportova.