20.02.2018.
Derbi kola u Milenijumu
 
Utakmice Vršca i Dinamika po tradiciji su praznici za domaće ljubitelje košarke. Oba sastava prepuna su kvalitetnih pojedinaca, forma rivala u velikom je usponu, a oba trenera su trenutno van klupskog tabora i stavili su se na raspolaganje selektoru srpske reprezentacije Aleksandru Đorđeviću.

Vrščani posle duže vremena derbi dočekuju u kompletnom sastavu ako se izuzme odsustvo već duže vreme bolesnog Koče Jovovića.
"O kvalitetu Dinamika ne treba previše trošiti reči jer njihova pozicija na tabeli sve govori. Nama ostaje samo da pokažemo da smo dostojni velikog megdana, da budemo na nivou naših igara iz prethodnih nekoliko mečeva i da ne razočaramo naše navijače čija nam je podrška velika inspiracija. Daćemo sve od sebe da nastavimo seriju pobeda uoči najvažnijeg dela sezone" - rekao je šef stručnog štaba Vrščana Goran Topić.

Kapiten Vršca Miloš Savović ističe da igrači najviše vole derbije.
"Dinamik je protivnik koji inspiriše. Kvalitetan su tim, predvođeni izvanrednim trenerom, želimo da im se revanširamo za poraz iz prošle sezone u Superligi. Znamo da nas čeka izuzetno težak zadatak, ali naši aduti su kompletan tim i podrška sa tribina uz koju smo pobeđivali i kada se nismo pokazali u svom najboljem izdanju. Ovog puta mislim da će nam trebati i jedno i drugo" - zaključio je popularni Savke.