15.12.2017.
Borac dočekuje neugodni Metalac
 
U 12. kolu Košarkaške lige Srbije Borac će u subotu (19 časova) dočekati starog znanca, ekipu Metalca iz Valjeva. Nakon izuzetno iscrpljujuće i neizvesne utakmice u sredu protiv Splita, koju je Borac pobedio zahvaljujući pogotku za tri Stojadinovića nekoliko sekundi pre kraja, sada dolazi još jedan isto tako neugodan protivnik.

Metalac ove sezone igra kao preporođen. Treba samo pomenuti da su uspeli da na gostovanjima pobede Vršac i Dinamik, pa da svima bude jasno da Borac očekuje ni malo lak posao.

U tome je saglasan i šef struke čačanske ekipe, Raško Bojić, koji dodaje da je dobar plasman Borca u KLS ligi primarna stvar za tim iz grada košarke:
"Očekuje nas teška utakmica, Metalac je dobar protivnik, i smatram da naredni meč neće biti lakši od prethodnog. Radi se o ozbiljom timu, dobro selektiranom, iskusnom, sa sjajnim igračima. Jednostavno, svoje mogućnosti i kvalitet oni su već demonstrirali. Podsetiću košarkašku javnost da je Metalac jedini koji je napravio dva velika brejka pobedivši Vršac i Dinamik. Tako da sa nekom svojom računicom i ambicijama Valjevci dolaze u Čačak, kako bi nastavili pobedničku seriju. Mi ćemo se potruditi da se mobilišemo za tu utakmicu, imamo dva dana za pripremu. Naš plasman u KLS ligi je primarna stvar ove sezone" - izjavio je Bojić.

Član stručnog štaba Borca, Dejan Tomašević, naglašava da je tim iz Čačka napravio dobru uvertiru pobedom nad Splitom:
"Nakon poraza od Dinamika u KLS imali smo cilj da se pre svega konsolidujemo, što smo i učinili protiv Splita u sredu veče. Tako smo napravili dobru uvertiru za meč u subotu. Sada sve svoje snage usmeravamo ka Metalcu, koji je uspeo da pobedi Vršac i Dinamik, dva izuzetno jaka tima. Sigurno je da su Valjevci ozbiljan protivnik, i biće jako teška utakmica“ - jasan je Tomašević.