29.11.2017.
Spartak savladao Radnički u Kragujevcu
 
Posle nekompletnih devet ligaških rundi, Subotičani su među tri najbolje ekipe sa učinkom 7-2, uz Metalac i Dinamik. Kragujevčani su ostali na dnu tabele sa skorom 0-9, a samo začelje i dalje "drži" Sloga koja jednako nema uspeha u sezoni, u ovom kolu je poražena od Beovuka.

Šumadinci su znatno bolje otvorili utakmicu. Nakon par minuta igre "poen za poen", bezidejniji pristup gostiju u završnici prve četvrtine domaćin koristi da veže pet poena Pavlovića i Milosavljevića i osvoji period 17:10, što je, ispostavilo se, bila i najveća prednost Kragujevčana.

Početak drugog kvartala donosi zamenjene uloge. Spartak se olako primakao najpre na 17:17, da bi posle dva i po minuta igre i preuzeo vođstvo - 22:23. Tanasković je uvećao razliku na 23:26, ali su tu bili Kljajević i Popović da poenima na kraju poluvremena održe zaostatak na konačnih 30:32 posle 20 minuta.

Tokom treće četvrtine ekipe su najpre poentirale u talasima - poen za poen, mini serija za mini seriju..., do 26. minuta. Od tada, nakon poena Milosavljevića, domaćin ima upadljivo više "prodatih" lopti, promašaja, izgubljenih duela u vazduhu. To "ni iz čega" stvara 12 poena prednosti Spartaka u 29. minutu, da bi tačku na treći period stavio opet Milosavljević trojkom za 46:54.

Najraspoloženiji među Kusmukovih igračima kapiten Milosavljević, povremeno uz poene Jovanovića, Pavlovića, približavao je Radnički nadomak izjednačenja u odlučujućoj deonici  (53:57, 61:64), ali su se uvek nadovezivali propusti (izgubljene lopte, neiskorišćeni ziceri, izostanak skoka u odbrani...) koji su Subotičanima olakšavali igru. Poput Valjevaca, i oni su na kraju upisali ubedljiviju pobedu nego što je bilo realno stanje na terenu, ali to nikako ne umanjuje zaslužen uspeh.

U pobedničkom sastavu najkorisniji je bio Tanasković - indeks 23: 21 poen, osam skokova. Dvocifrenu realizaciju imali su: Pejić - 16, Hristov i Nikolić - po 14.

MVP utakmice bio je Milosavljević - indeks 33 i "dabl-dabl": 22 poena (trojke 3/4, jedine za Radnički) i 11 skokova (najbolji skakač), tri asistencije, šest iznuđenih prekršaja za 37 minuta na parketu. Kao dvocifreni strelci pratili su ga Kljajević - 14 i Pavlović - 11. Za trijumf nije bilo dovoljno što je Luković dodao sedam poena, Jovanović pet (uz sedam asistencija), Lalović četiri, Beader dva, a Popović - jedan.

Pad realizacije Radničkog (protiv Dinamika 82 poena, a Metalca 77) očita je boljka koja će morati da se zaleči u narednim partijama. Očekivanja su u redovima Kragujevčana da će i u tom segmentu biti od koristi Amerikanac Kolmen koji je utakmicu pratio sa tribina, a pravo nastupa čeka za sledeće kolo. Utakmici je prisustvovao i predsednik KKK Radnički Nikola Lončar koji kraće boravi u Srbiji.