KLS


Vesti

Beogradska Košarkaška Klinika 2017 - 24. i 25. jun 24.05.2017.
 
Udruženje košarkaških trenera Srbije objavilo je imena predavača koji su potvrdili svoje učešće na Beogradskoj košarkaškoj klinici 2017. koja će se održati 24. i 25. juna u SC Šumice.

Nakon potvrda koje su imali od Duška Vujoševića i Filipa Mihajlovića, treneri Joan Plaza i Denis Felton potvrdili su svoje učešće kao predavači.

Duško Vujošević ima četiri decenije iskustva treniranja vrhunskih igrača i timova kao košarkaški trener. Tokom svoje karijere vodio je reprezentacije Srbije i Crne Gore, a pored srpskih i crnogorskih timova, trenirao je i timove u italijanskoj i francuskoj ligi. Radio je kao selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore 2003.godine, a reprezentacije Crne Gore od 2007 do 2010.godine. Vujošević će ovog leta sedeti na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, što će biti njegova treća nacionalna selekcija sa kojom je tokom karijere imao prilike da radi.

Joan Plaza je jedan od najcenjenih španskih trenera. Tokom svoje trenerske karijere imao je prilike da vodi Real Madrid, Kahasol Sevilju, Unikahu i Žalgiris iz Kaunasa. Ove sezone trener Plaza je osvojio Eurokup sa ekipom Unikahe.

Denis Felton, trener univerziteta Klivlend, je neko ko ima više od 20 godina iskustva rada u NCAA ligi i 4 godine iskustva u NBA kao direktor za razvoj mladih igrača u San Antoniju. Felton jekao asistent radio na Klemson univerzitetu i univerzitetu Tulsa, a kao glavni trener je vodio univerzitet Zapadni Kentaki i univerzitet Džordžija.

Filip Mihajlović je mlad, ali veoma iskusan atletski i kondicioni trener. Tokom svoje karijere radio je sa ženskim nacionalnim selekcijama Srbije, sa nacionalnim timom Crne Gore, timom Azovmaš, a ove sezone je kondicioni trener KK Partizan NIS.