KLS


Vesti

Dinamik namučio Partizan 23.05.2017.
 
Do nove pobede u Mozzart Superligi Srbije, crno-beli su došli posle 45 minuta igre protiv veoma brobene ekipe Dinamika. Na kraju, 83:87 (20:26, 18:24, 22:10, 13:13, 10:14) za crno-bele.

Partizan NIS je na Dorćolu stigao do nove, devete u Super ligi. U meču protiv Dinamika, Parni valjak je krenuo sigurno ka novoj pobedi i već u prvoj četvrtini, crno-beli su stekli prednost koja je nekoliko puta iznosila i osam poena.

U drugoj deonici, crno-beli su nastavili sa dobrom igrom, pa je prednost na strani Partizana nakon 15 minuta iznosila 16 poena. Ipak, do kraja druge četvrtine, Dinamik uspeva da smanji rezultat na 38:50.

Nakon petnaestominutne pauze, domaći tim je od starta treće četvrtine zaigrao na sve ili ništa. Agresivno, sa puno kontakta i na ivici faula u svakom napadu, što im je donelo izjednačenje na kraju treće deonice kada je nekadašnji košarkaš Partizana, Marko Čakarević pogodio trojku o tablu.

U poslednjoj četvrtini, domaći tim je čak i poveo sa 66:60, ali je Partizan brzo uzvratio sa dve trojke Mihajla Andrića. Potom se igralo koš za koš, da bi nakon dobre odrbane crno-belih u poslednjem napadu, meč otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta, crno-beli su polako stekli novu prednost koja je iznosila od 4 do 6 poena u većem delu produžetka. Na kraju, pobeda Partizana rezultatom 83:87.