KLS


Vesti

Bitna pobeda za FMP 18.05.2017.
 
Ekipa FMP u prvoj utkamici devetog kola Košarkaške lige Srbije savladala je Vršac sa 83:63,. 

Trener Alimpijević sa svojim "Panterima" slomio je otpor gostiju u trećoj četvrtini koju su dobili sa 24:11. 
Panteri su ostvarili šesti trijumf u ligi.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Marko Ljubičić sa 15 poena, dok su po 14 postigli Dejan Davidovac i Džona Bolden. 

Mirko Đerić je nakon meča čestitao ekipi FMP:
"Čestitam igračima FMP-a na pobedi. Počeli smo dobro ali nismo izdržali. U drugoj četvrtini smo pali i nismo se uspeli vratiti do kraja meča."

Strateg Vršca Đokić Vladimir: 
"Čestitke FMP-u. Mislim da su kvalitetnija ekipa od Vršca. Mi smo igrali dobro dvadesetak minuta. Imali smo pad u drugom poluvremenu. Agresivnija igra FMP a je omogučila da iskontrolišu odbranu i daju neke lake poene. Odlepili se i tu je bio kraj."

Bursać Aleksandar:
"
Ušli smo lako u utakmicu, što za nas nije uobičajno. Ali tokomm prvog poluvremena smo uspostavili naš ritam. Pre svega kroz agresivnu odbranu.  Postigli dosta lakih poena iz kontranapada. Nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu i dalje."

Dušan Alimpijevic:
"
Zadovoljan sam pobedom. Kao što sam rekao u najavi utakmice kao i u svlačionici nije mi važno na koji način ćemo doći do pobede, sa pet, deset razlike  s obzirom na to da smo imali veliki broj povređenih igrača. Iako protivnička ekipa nije za podcenjivanje uspeli smo u drugom delu utakmice da ih svedemo na minimum datih poena , što je bio ključ pobede jer daju po sedamdeset poena na utakmici. Čović, pošto je povređen, bio mi je na klupi klupi da ako zatreba , na svoju odgovornost pomogne ekipi. Lazarević će sledeće nedelje biti u ekipi. Mi idemo dalje ka našem cilju da budemo među četiri ekipe."