KLS


Vesti

Radonjić: "Takmičarski jako bitan meč" 17.05.2017.
 
Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić na konferenciji za medije govorio o predstojećem derbiju sa Partizanom. Meč počinje u četvrtak u 19 časova, direktan prenos na TV Arena sport.

Košarkaši Crvene zvezde mts sastaju se u četvrtak sa ekipom Partizana NIS u utakmici devetog kola Mozzart superlige.

Meč se igra u dvorani "Aleksandar Nikolić", a u ovom duelu nominalni domaćin je ekipa Partizana, koju su crveno-beli u prvom susretu dveju ekipa savladali rezultatom 85:74.

Ovo će biti 256.po redu "večiti derbi" a 141.prvenstveni koji igraju ova dva kluba. Pred ovaj duel trener crveno-belih koji će moći da računa na sve snage i kompletan sastav, je najavio veliku borbu i utakmicu u kojoj položaj na tabeli i trenutna forma nikada nisu bili presudni za krajnji ishod:
"Još jedan derbi, svima je poznata specifičnost ove utakmice koju u ovom trenutku igraju dva najbolja kluba u zemlji. Takmičarski jako bitan meč u ovom trenutku s obzirom na to da su se ova dva tima izdvojila u borbi za prvo mesto. Zato ovaj meč umnogome može da definiše borbu za prvo mesto, i pored činjenice da i posle ove utakmice ima da se igra. Partizan je u dosadašnjem delu uradio ono što je imao za cilj, sa njima smo odigrali već dosta utakmica u ABA ligi, finalu kupa i jedan u prvenstvu. Svi su bili u drugačijim okolnostima, ono što je bilo jedinstveno je motivacija koja je kod svih bila na najvišem nivou, na maksimumu.”

Ovoga puta nominalni domaćin je ekipa Partizana NIS koja će imati mnogo veću podršku sa tribina:
"Biće ekstremno motivisani i koristiće podršku svojih navijača. Već smo u takvom ambijentu izgubili jedan meč u ABA ligi, i zato baš zbog te činjenice, moramo da odigramo odgovorno, koncentrisano, čvrsto i tako odgovorimo. Osim Branka Lazića, koji je u trenažnom procesu, ali će najverovatnije biti u sastavu u četvrtak, svi ostali igrači su spremni za ovaj meč” - rekao je trener crveno-belih na kraju konferencije za medije u dvorani "Aleksandar Nikolić.”