KLS


Vesti

Borac savladao Dinamik nakon produžetka 16.05.2017.
 
BORAC – DINAMIK 91:87 (16:23; 32:16; 14:16; 15:22; 14:10)

DVORANA: Borac. GLEDALACA: 1.700. SUDIJE: Jovčić, Jevtović, Milojević.

BORAC: Čarapić 8, Mitrović, Popović, Milovanović 9, Radonjić 16, A. Todorović 14, Radović, Mićić 5, Đoković 12, Gavrilović, N. Todorović 13, Marinović 14.

DINAMIK: Ćirković, Milisavljević 15, Grušanović, Beslać, Lazić 11, Gavrilović 11, Brooks 17, Nađfeji 4, Čakarević 18, Radulović 5, Tornjanski, Sedmak 6.

U 8. kolu Mozzart Super Lige Borac je na domaćem terenu u veoma važnoj utakmici savladao ekipu Dinamika nakon produžetka rezultatom 91:87.

Dinamik je bolje započeo utakmicu napravivši seriju od 8:0 (2:10). Igrači Borca su na startu delovali malo stegnuto, kao da im nad glavom visi težina i važnost utakmice. Gosti su tu pruženu šansu znali da iskoriste, plus ih je šut dobro služio. Domaćin nikako nije uspevao da nađe pravo rešenje u napadu, sve se završavalo individualnim pokušajima. Dinamik je iskusno znao da zadrži prednost stečenu na početku. Jedino je kod domaćina Aleksandar Todorović uspevao da ,,izmisli” poene, i zahvaljujući njemu Borac je koliko-toliko pratio Dinamik. Ipak je Borac previše iskusna i kvalitetna ekipa da bi ovo stanje predugo trajalo. Prvo su uspeli da smanje zaostatak, a potom da serijom 13:0 čak povedu dvocifrenom razlikom (46:35). Sa par pogođenih trojki ne samo da su stekli prednost, već su dodatno podigli publiku na noge. Ponovo su izabranici Raška Bojića pružali fenomenalnu igru kakvu je čačanska publika navikla da gleda tokom čitave sezone. Zahvaljujući fantastičnoj drugoj deonici domaćin je na veliki odmor otišao sa suficitom od 9 poena (48:39).

Ponovo je Dinamik bio taj sa boljim startom, samo ovaj put drugog poluvremena. Ponovila se priča sa početka utakmice, samo što je ovog puta umesto vođstva gostujuće ekipe viđen rezultatski egal. Ali ovaj put Borac se nije dao prevariti, i nije dopustio gostima da prevedu, iako su sve vreme disali za vratom. Čačani su ipak uspeli da ,,prežive“ treću deonicu i da zadrže prednost.

U poslednjoj deonici Dinamik je zaigrao na sve ili ništa. Vidna je bila želja za revanšom zbog poraza na Dorćolu. Ali se u Čačku ipak Borac pita. Gosti su konstantno ugrožavali domaćina i bili ravnopravni takmac u poslednjoj deonici. Vezavši osam poena u 36. minutu utakmice Dinamik je bio vrlo blizu da ostvari veliku pobedu u Čačku. U veoma neizvesnoj i stresnoj penal završnici niko nije imao dovoljno sreće i veštine, pa je utakmica otišla u produžetak.  

U produžetku je viđena bolja igra domaćina. To je bilo i očekivano, ako se uzme u obzir koliki je ulog bio u pitanju. Ovaj put je Borac, za razliku od utakmice sa Mega Leksom, imao malo više sreće, ali i pameti i umeća, pa je ostvario pobedu nakon produžetka. Ponovo je čačanska publika bila šesti igrač i pružala je neverovatnu podršku svojim mezimcima. A oni su to svakako zaslužili.