KLS


Vesti

FMP bolji od Borca 13.05.2017.
 
FMP pobedio je u Železniku Borac iz Čačka u prvoj utakmici sedmog kola Superlige Srbije – 83:61 (22:11, 20:13, 20:23, 21:14). 

Panteri su već na samom startu utakmice uspostavili kontrolu, kako u odbrani tako i u napadu. Posle pet mintua igre stigao je do dvocifrene prednosti, da bi na kraju prve deonice vodio sa 22:11. 

Borac je pokušao na početku druge četvrtine da nešto uradi, došao je na jednocifreni zaostatak, ali je FMP uzvratio. I ponovo dolazi do dvocifrene prednosti. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dragan Apić sa 21 poenom, dok je Dejan Davidovac dodao 12, uz šest skokova. 

U ekipi Borca istakao se Milan Milovanović sa 13 poena. 

Stefan Lazarević je istakao da je njegova ekipa već u prvoj četvrtini napravila dovoljnu prednost: 
“Čestitam ekipi Borca na fer igri, a mojoj na pobedi. Mislim da smo u prvoj četvrtini napravili prednost koju smo održavali do kraja meča. Bilo je naravno oscilacija u igri koju trebamo da ispravimo. Završili smo prvi deo sa pobedom i okrećemo se sledećem meču koji igramo protiv ekipe Mege.” 

Dušan Alimpijević trener Pantera: 
“Tačno smo na polovini Super lige, mi nastavljamo sa našim planom i dogovorom koji imamo. Ovih pet pobeda jesu zaliha za nastavak takmičenja , ali ako budemo razmišljali da je gotovo bićemo u velikom problemu. Siguran sam da tako niko kod nas u timu ne razmišlja. Kontrolisali smo celu utakmicu od prve pa do poslednje sekunde. Jedino nisam zadovoljan igrom u trečoj četvrtini  gde je došlo do pada. Borac je ekipa koja ima karakter. Iskontrolisali smo to i vratili se u četvrtoj četvrtini. U ponedeljak je već meč sa Megom, nemamo vremena da se odmorimo, moramo da se spremimo. Ali kako je nama tako je i drugima."