Ivan Drobnjak: pred drugi duel protiv Spartaka:

Utakmica na severu Bačke neće biti laka, ali nadamo se pobedi! Spartak Office ShoesBorac Mozzart (utorak, 19.00, Arena sport 3)
Drugi meč u okviru polufinala razigravanja AdmiralBet Superlige Srbije košarkaši Borca Mozzart odigraće, razume se, protiv istog rivala, odnosno Spartaka Office Shoes. Jedina razlika u odnosu na utakmicu broj jedan jeste što će naredna biti realizovana u Subotici (utorak, 19.00, Arena sport 3). Ivan Drobnjak, član stručnog štaba Čačana, ukratko se osvrnuo na utakmicu odigranu u Dvorani kraj Morave, koju je Borac završio u svoju korist (95:92).

,,Susret sa Spartakom bio je malo neobičan, jer smo napravili pauzu dugu dve sedmice. Takođe, Amerikanci su otišli iz tima, a lišeni smo pomoći Tomaševića, koji je povređen, tako da ne može da nastupi. Zbog svega navedenog tim je imao problem da se uigra za novo takmičenje. A bilo je potrebno vreme da se mladi igrači naviknu na rad sa prvim timom. Spartak je došao u Čačak sa kombinovanim sastavom, tako da je i on imao svojih problema. Veći deo meča, recimo 25, 30 minuta, igrali smo dobru košarku, pa smo imali značajnu prednost. Ipak, desio nam se pad koncentracije, što je Spartak iskoristio, pa je duel uveo u egal. Na sreću, utakmicu smo završili kako treba“, izjavio je Drobnjak.
Zatim je prozborio nekoliko rečenica o ekipi Spartaka.
„Subotičani su napravili roster za viši nivo, odnosno ABA ligu. Poseduju dosta igrača koji su godinama igrali najjače regionalno takmičenje, a nastupali su u Evropi, tako da tim poseduje ogromno iskustvo. Vodi ih vrhunski trener Vlade Jovanović, tako da mogu da kombinuju na razne načine. Pride, imaju 15 seniora, za razliku od nas, koji smo celu sezonu izgurali sa samo 11“, smatra Drobnjak.
Što se tiče susreta broj dva…
„Utakmica na severu Bačke neće biti laka. Bez obzira što nam nije poznato u kom sastavu će Spartak izaći na teren, znamo da nas očekuje težak posao. To nas mnogo ne opterećuje, treniramo predano, odgovorno. Uveliko se spremamo za okršaj, a sigurno je da ćemo pružiti trenutni maksimum. Nadamo se da možemo da pobedimo i tako u dva susreta rešimo ko će da ide dalje, u finale razigravanja, gde FMP već čeka rivala“, zaključio je Ivan Drobnjak.

Nikola Minović/Đurđe Mečanin Foto:Duško Radišić, Izvor KK Borac Mozzart #klsrb