KLS


Vesti

FMP silovit protiv Spartaka 06.05.2017.
 
Košarkaši FMP su ubedljivo savladali Spartak u Železniku sa 49 poena razlike u 5. kolu Mozzart Super lige. Rezultat na kraju je bio 101:52 (24:9, 28:15, 28:18, 21:10). 

Panteri su do četvrtog trijumfa došli tako što su od prvog minuta krenuli silovito na ekipu Spartaka. Odličnom odbranom zaustavili su goste na svega devet poena u prvoj četvrtini, da bi već na poluvremenu imali nedostižnih plus 26. 

U nastavku je prednost FMP konstantno rasla. Treću deonicu završili su sa 36 razlike, i na kraju su slavili sa ubedljivih 101:52. 

FMP je imao šest igrača sa dvocifrenim učinkom, Ljubičić je postigao 15, a Radanov, Davidovac, Ostin i Žižić po 12 poena, dok je Šešlija dodao 10. 

U Spartaku je najefikasniji bio Jelenić sa 18. 

Košarkaši FMP-a u sledećem kolu, u utorak gostuju Partizanu. 

Mladi bek FMP, Aleksa Radanov je posle meča rekao: 

“Ušli smo maksimalno skoncentrisani u ovaj meč što je na kraju rezultiralo ovom razlikom. Idemo Parizanu u goste, imamo četri dana da se pripremimo za taj meč. Moramo da uđemo kao i danas maksimalno skoncetrisano. Čestitam ekipi Spartaka i želim im sreću u nastavku takmičenja.”  

Strateg FMP, Dušan Alimpijevic je rekao da je ovo veoma bitna pobeda za njegov tim: 

“Moram da priznam da koliko god je važna pobeda za nas, bilo je važniji način kako ćemo doći do nje. Naš cilj je da uđemo u četiri ekipe. Moram da priznam da razlika nije realna. Čini mi se da smo i mi od prve do poslednje sekunde, sa svim raspoloženim igračima raspodelili mnogo veću minutažu po igračima koju neki do sada nisu imali, od Radanova i Bursaća koji su igrali po dvadeset minuta. Spartak nas je obavezao svojom igrom protiv Partizana, svojom pobedom protiv Borca, svojom vrhunskom formom u poslednje vreme, da uđemo u meč maksimalno ozbiljno. Što se tiče Apića on će biti u sastavu protiv ekipe Partizana, to je za nas možda i najvažnije. Mi igramo onako kako smo planirali  i to je za mene najbitnije.”