KLS


Vesti

Fundić i Nikolić dobili nagrade MVP portala 13.04.2017.
 
Najbolji igrač i najbolji trener, prema mišljenju stručnjaka iz Mozzart Košarkaške lige Srbije, igrom slučaja su odmerili snage u poslednjem kolu takmičenja. 

Predstavnik "MVP", Đorđe Miljanić, je nakon intoniranja himne uručio priznanja laureatima. Oni su zaradili jak aplauz prisutnih, koji je bio svojevrsna nagrada za učinjeno u takmičarskoj godini koja je na izmaku.

Iako utakmica nije imala rezultatski značaj viđena je velika borba do samoga kraja. Rezultatom 99:93 slavio je Dinamik, uz šou člana idealne petorke i najboljeg beka Lige, prema glasovima trenera, Andreje Stevanovića, koji je ubacio 39 poena! Najkorisniji igrač u akciji "Treneri biraju", Fundić, upisao je po 13 poena i skokova. 

"Znači svakako, pogotovo što dolazi od struke. Naravno, to je sve nagrada i za neki rad. I moj individualni i ekipni. Zahvalio bih se i "MVP portal"-u na tome i svojoj ekipi, treneru i klubu koji su bili tu. Ovo mi je već treća godina u klubu. Mislim da je ovo nagrada za sve nas."

Beovuk 72 tradiocionalno razvija visoke igrače, pa nas je zanimalo koliko mu je pomogla sredina u kojoj se nalazi da pruži partije kakve je pružao:

"Svi vide da je filozofija igre takva da odgovara igračima na niskom postu. Velike zasluge za uspeh dugujem člinjenici da dobijam veliku količinu lopti, tako da se nadam da sam bar donekle to iskoristio."

Šta dalje?

"Sada odmor, pa o tom potom."

Iza njega je bogata karijera i veliki broj nagrada, ali je priznanje koje je dobio od kolega značajno i za Miroslava Nikolića.

"Znači mi dosta. Mnogo energije i vremena sam uložio u ovaj tim, jer sam želeo da stvorim jednu zdravu i lepu beogradsku priču. Iskreno, više mi znači zbog ove moje dece i škole košarke nego zbog mene. Mi sve individualne uspehe proslavljamo zajedno, pa verujem da njima isto toliko znači."

Da treneri hvale jedni druge nije česta pojava. Imajući to u vidu, pitali smo našeg sagovornika da li zbog toga ovo priznanje dodatno dobija na značaju.

"Normalno da dobija. Velika mi je čast što su treneri ti koji biraju i što su prepoznali moj rad u reprezentaciji i Dinamiku. Verovatno bi nekom mlađem treneru nagrada više značila, ali mnogo sam im zahvalan" - odgovorio je popularni Muta.

Pred beogradskom ekipom je učešće u Super ligi, pa nas je zanimalo da li Dinamik može da popravi utisak koji je ostavio na završnom turniru "Kupa Radivoja Koraća".

"Mnogo je velika razlika između Jadranaca i naše lige. Mentalno i fizički, pre svega. Više utakmica imaju iza sebe i to donosi veliko iskustvo. Morate da budete svesni da niko ne može da napravi tim za godinu dana. Klub da, ali tim ne. Timovi se stvaraju po 15 godina. U ovom trenutku ne verujem da možemo da napravimo neko iznenađenje, ali veliki sam optimista. Ja kao trener moram da verujem u moju decu, pa ćemo videti dokle ćemo da stignemo."