KLS


Vesti

Tamiš slavio protiv OKK 12.03.2017.
 
TAMIŠ – OKK BEOGRAD 78:70 (21:22, 20:21, 17:16, 20:11)

DVORANA: Strelište. GLEDALACA: 500. SUDIJE: Mrdak, Vesković, Vasiljević.

TAMIŠ: Đorđević 9 (5 sk), Veličković 4, Ilkić 8, Trajković, Kanjevac, Kesar 18 (13 sk, 5 as), Vitković 6, Simić 8, Mirković, Savić, Milošević 15, Vuletić 10.  

OKK BEOGRAD: Manojlović 9, Simeunović 20 (6 sk), Milovanović, Dimitrijević, Nešić, Torbica, Jovanović 10, Mišković 9 (8 sk), Ćirković, Drekalović 12 (5 sk), Stanković 5 (6 sk), Nešović 5.  

Ovog puta, Beograđani su bili, u dobrom delu susreta, za nijansu konkretniji rival, ali, utakmica traje 40 minuta. Zaboravili su Beograđani na ovu činjenicu, a tu oskudicu u memoriji platili su porazom (78:70). 
  

Tokom prvog poluvremena delovali su neuporedivo mudrije od domaćih košarkaša, ali, imali su i fantastičnog Mladena Simeunovića u svojim redovima. Nestvarno zvuči, ali, pogodio je šest trojiki iz sedam pokušaja i tako svoj tim vodio ka mirnoj luci. Takođe, a to treba posebno naglasiti, koliko god su Beograđani stvarali prednost, Nikola Simić i njegovi saigrači pronalazili su način da uzvrate. 

U jednom trenutku na semaforu se pojavio rezultat 16:3, ali ni to nije donelo očekivani, krajnji efekat gostima. Minimalna prednost s kojom su otišli na odmor, ispostaviće se kasnije, nije bila dovoljna da se košarkaši Tamiša deprimiraju. Naprotiv. Treću deonicu su rešili u svoju korist, ali najzanimljiviji deo ovog duela dogodio se u zavšnici meča. Inicijaciju pobede pokrenuo je Igor Kesar. Sjajno je odigrao krilni centar čitav meč, a posebno se istakao kad je najviše trebalo. Indeks uspešnosti od 32 (18 poena, 13 skokova i pet asistencija) kraj njegovog imena u statistici daje nam za pravo da ga proglasimo junakom pobede. 

Vredna je ovo pobeda pančevačke ekipe. Posle dva poraza u nizu, i nagomilanih problema sa povređenim i bolesnim igračima, dođe kao melem na ranu. Iako mnogi tvrde, Superliga je nemoguća misija za Pančevce, treba sačekati još malo.