KLS


Vesti

Borac siguran u Kraljevu 15.01.2017.
 
SLOGA - BORAC 56:72 (24:17, 16:19, 6:21, 10:15) 

DVORANA: Nova hala sportova. GLEDALACA: 800. SUDIJE: Glišić, Čukalović, Pecelj. 

SLOGA: Stamenić 5, Vorkapić 11 (5 sk, 5 as), Vuksanović, Jovanović 13 (5 sk, 5 as), Simeunović 7, Bojanić, Pavlović 9, Ilić, Ćirović 8 (5 sk), Peruničić, Gavrilović 4, Stefanović. 

BORAC: Čarapić 2, Mitrović, Popović 4, Ćirić, Radovanović 6, Radonjić 8, A. Todorović 10 (5 sk), Radović, Mičić 7 (5 sk, 5 as), Đoković 8, N. Todorović 6 (6 sk), Marinović 7 (7 sk). 

Komšijski derbi opravdao je očekivanja ljubitelja košarke u gradu na Ibru. Rivali su se smenjivali u vođstvu a prava uzbuđenja usledila su od sedmom minuta. Domaćini su stekli prednost od deset poena (19:9) i tu razliku je održavali do odlaska na "mali odmor". U nastavku i dalje su dominirali puleni trenera Boška Đokića i dvocifrena prednost je trajala do polovine druge četvrtine kada su više od ostalih kod Sloge pokazali Vorkapić, Jovanović i Pavlović. A onda su i Čačani imali svojih pet minuta. Trener Raško Bojić izmenama je čini se zbunio protivnike i poluvreme je završeno sa četiri poena prednosti za Slogu. To kao da je bio vetar u leđa gostujućem timu koji je zaigrao znatno angažovanije i već u 24. minutu stekli prednost od pet poena (42:47). U tim trenucima u timu Borca blistao je do skoko igrač Sloge centar Aleksandar Todorović. Proradili su i snajperisti Radonjić i Đoković i spasa za domaćine nije bilo. Na kraju zaslužen trijumf tima sa Morave. Ostaće ovoga puta zabeleženo i fer i korektno ponašanje navijača oba tima. U jednom trenutku zajednički su pozdravljali svaki potez igrača obe ekipe. Lepo nema šta.


(preuzeto sa srbijasport.net)(FOTO: Goran Šljivić)