KLS


Vesti

Metalac želi da prekine lošu seriju 14.01.2017.
 

Novajlija u ligi igra odlično, hit je prvenstva i uspeo je sa timom sastavljenim uglavnom od, široj javnosti nepoznatih igrača da u dosadašnjih 12 kola zabeleži osam pobeda. Banovčani su ozbiljan kandidat i da se nađu na završnici Kupa Radivoja Koraća, a to će uspeti ako pobede u Valjevu.

Sa druge strane, Metalac je u seriji od četiri vezana prvenstvena poraza, a kada se uračuna i kup, valjevski košarkaši su pet puta uzastopno parket napuštali pognute glave. Sve što su dobro uradili u prvom poluvremenu susreta u Pančevu protiv Tamiša, posle koga su imali osam poena viška, puleni trenera Počeka prosuli su u nastavku. Ipak, kako poručuje kapiten Metalca Đukan Đukanović, nema vremena za tugu, već se sve snage moraju okrenuti meču sa Dunavom.

“Može se slobodno reći da je Dunav najprijatnije iznenađenje šampionata. Kompaktan su tim, koji već dugo igra zajedno i praktično su u istom, ili malo promenjenom sastavu, prošli nekoliko rangova takmičenja. Neće nam biti lako, jer oni stižu rasterećeni, a verovatno i kompletni, jer će, prema informacijama koje imamo, u timu biti i Zorčić, koji je propustio prethodne dve utakmice. Mislim da je ključ utakmice u našoj odbrani. Ukoliko odigramo požrtvovano i borbeno, uz podršku sa tribina, mislim da možemo do pete pobede.”
 

Ni ova nedelja u Metalcu nije prošla bez nedaća. Zbog blažih zdravstvenih tegoba Jošilo je propustio dva treninga, ali se očekuje da će se Metalac Dunavu suprotstaviti u komletnom sastavu.


(FOTO: sport014.rs)