KLS


Vesti

Borac slavio u derbiju kola 13.12.2016.
 

Borac – Spartak 71: 50 (25:16; 12:8; 13:15; 21:11)

DVORANA: Borac. GLEDALACA: 500. SUDIJE: Glišić, Ninković, Krstić.

BORAC: Čarapić 2, Mitrović 7, Popović 2, Radovanović 10 (7 sk), Marković, Radonjić 11, A. Todorović 15, Radović, Mićić 16, Đoković, N. Todorović 7 (6 sk), Mišković 1.

SPARTAK: Matić 5, Jovišić 7 (5 sk), Popović 8 (6 sk, 8 as), Ljubenković 4, Hristov, Prlja 7 (6 sk), Nikolić 6, Andrejević, Ibitayo, Miščević 4, Puljko 3, Andrejević 6.

U desetom kolu Košarkaške lige Srbije Borac je na domaćem terenu savladao ekipu Spartaka rezultatom 71:50. U domaćem sastavu najefikasniji bio je Mićić sa postignutih 16 poena, dok se kod gostujućeg tima istakao Popović sa poena 8.

Borac je bolje otvorio utakmicu, posebno je u odbrani igrao kvalitetno, dok su u napadu obe ekipe imale slab učinak. U drugom delu četvrtine ekipe su malo popravile šut, naročito Borac, a ušli su i neki šutevi za tri poena. Najviše zahvaljujući šutu za tri Borac je prvu četvrtinu završio u svoju korist.  

U drugu četvrtinu obe ekipe su ušle šuterski neraspoložene. Tome nije doprinela dobra odbrana oba rivala, već loš izbor šuteva. Borac je još i uspevao da pogodi, ali Spartak nikako nije pronalazio rešenja u napadu. Sve u svemu, Borac je prikazao bolju igru u prvom delu utakmice, pa je i zasluženo otišao na odmor sa +13 (37:24).

U nastavku utakmice Spartak je zaigrao kudikamo bolje, igrajući čvrće u odbrani i ,,bezobraznije“ u napadu. S druge strane Borac je igrao malo lošije u odbrani, a u napadu neki ,,laki“ šutevi ispali su iz obruča. Borac je ipak pred kraj ,,dodao gas“ i uspeo da zadrži dvocifrenu razliku.

Borac je poslednju deonicu odigrao rutinski, ne dozvolivši protivniku da ugrozi njegovu prednost koja je konstantno bila dvocifrena. Tako je Borac uspeo da veže treću pobedu u nizu i dodatno se približi svom cilju, a to je sasvim sigurno gornji deo tabele, a možda i Superliga.

Da je ovo bila velika i važna utakmica istakao je trener Borca Raško Bojić: 

,,Mi smo cele nedelje imali intezivne pripreme za ovu utakmicu, jer smo procenili da ona može za nas da bude prekretnica, i da nam odredi mesto u daljem toku prvenstva. Mislim da je dobro odigrana odbrana moje ekipe i presudila večerašnju utakmicu, uprkos tome što nismo imali sjajno šutersko veče. Nadam se da je ovo nagoveštaj jedne dobre i uspešne serije koja će biti nastavljena i u narednim utakmicama.“
  

Zadovoljstvo zbog dobro odigranog meča ne krije ni krilni centar Borca Aleksandar Todorović, koji je imao zapaženu ulogu u ovoj utakmici: 

,,Ovo je izuzetno značajna pobeda za nas, jer smo uspeli da nastavimo seriju dobrih partija. Cilj nam je da nastavimo u ovom ritmu i da težimo vrhu tabele, gde nam je mesto.