KLS


Vesti

Tamiš nastavio da ređa pobede 05.12.2016.
 
SLOGA - TAMIŠ 79:91 (16:25, 23:26, 22:22, 18:18)

DVORANA: Hala sportova. GLEDALACA: 700. SUDIJE: Jevtović, Ninković, Prpa.

SLOGA: Stamenić 3, Vorkapić 16 (5 as), Matović 25 (9 sk), Vuksanović 15, Dumić 3, Simeunović 6, Bojanić, Pavlović 11, Ilić, Peruničić, Gavrilović, Jončić.

TAMIŠ: Đorđević, Veličković 13 (5 as), Ilkić 2, Trajković, Kanjevac, Kesar 8 (8 sk), Vitković 2, Simić 18, Mirković 9, Savić, Milošević 17, Vuletić 22 (5 sk).  

Vuletić, Simić, Milošević, Veličković su nosili svoj tim do bitne pobede. Ova četvorica momaka u dresu KK Tamiš su baš blistala. Vuletić je imao svoje razloge za to, a oni su poznati široj košarkaškoj javnosti. Kapiten Simić igra najbolju košarku u karijeri, bez sumnje. Jedan je od najefikasnijih u KLS. Milošević se vraća u formu kad je najpotrebnije. Povratkom Veličkovića stabilizacija je u potpunosti uspostavljena. On uz mladog Ilkića jeste tandem koji često presudno utiče na krajnji rezultat. Sve nabrojanao, uz više nego korektnu partiju ostalih saograča, bilo je dovoljno za šestu pobedu kluba iz Pančeva.

Tamiš je pobedio Borac u Čačaku, OKK Beograd u prestonici i sada Slogu u Kraljevu. Da nije bilo nesrećnog poraza od Dunava iz Starih Banovaca, na domaćem terenu, imali bi skor 7-2 i bili bi na deobi drugog mesta. Ovako, sa pobedom manje, za nijansu su slabije plasirani na tabeli KLS, ali, slobodno se to može reći, više je ovo od očekivanog. Posebno kad se u obzir uzmu sve nesrećne okolnosti koje nikako da mimoiđu sportsku družinu iz Pančeva.

Do pauze na programu su još dve utakmice. U sledećem kolu Simić i njegovi saigrači dočekuju Smederevo, a zatim idu u Beograd na duel sa Beovukom. Posle toga neće se igrati do 8. janura sledeće godine. Nema razloga da ne verujemo da će izabranici Bojana Jovičića u nastavku takmičenja, dakle, do nove godine, nastaviti započeti niz. Ide sve na bolje, a oči širom otvorene. Još da se Strelište u subotu napuni.


(FOTO: KK Tamiš)