KLS


Vesti

Sloga i Tamiš žele pobedu u današnjem duelu 03.12.2016.
 
Na jednoj strani, nižu se uspesi na terenu, a dva trijumfa zaredom, to svakako jesu. 

A, drugo, povređeni i bolesni momci sanirali su povrede (jedino još Savić nije počeo da trenira). Lakše se diše u elitnom takmičenju, gde se svaka opuštenost kažnjava. 

U subotu, Nikola Simić i njegovi saigrači, na megdan će Slogi, u Kraljevu. U gradu na Ibru igra pod obručevima ima tradiciju dostojnu poštovanja, a rival Pančevcima, jedna je od najsvetlijih tačaka srpske košarke.

U Slogu je na početku sezone stigao Boško Đokić, jedan od najuglednijih srpskih stručnjaka. On svoju misiju širenja košarkaškog uticaja nastavlja da radi i u Kraljevu i tako je već decenijama. Može se reći, baš on, nešto je najvrednije u ovom sportskom kolektivu. Naravno, ima tu i igračkog potencijala, kao i izraženog kvaliteta. Ne treba mudrovati, skoro sve zavisi od Matovića i Dumića. Da podsetimo, baš Dumić, odlični plej Sloge, donedavno je organizovao igru uTamiša. 

Kraljevčani su kod kuće blagi favorit, nema sumnje, ali, ne sme se zaboraviti na entuzijazam gostiju, povoljne okolnosti koje prate Pančevce u poslednje vreme, kao i rešenost da prvi deo takmičenja u elitnoj grupi završe što efikasnije, kako bi posle Nove godine, mogli mirnije da priđu nastavku KLS. Interesantno je, a to dokazuje koliko je za Tamiš važan duel u Kraljevu, što ekspedicija iz Pančeva na put krenula dan ranije, pa će biti prilike da se tim odmori i lepo pripremi za i te kako važan meč.


(FOTO: KK Tamiš)