KLS


Vesti

Tamiš slavio drugi put za redom 28.11.2016.
 

TAMIŠ – NAPREDAK RUBIN 82:74 (27:16, 20:16, 15:17, 20:25)

DVORANA: Strelište. GLEDALACA: 150. SUDIJE: M. Juras, Ninković, Miloradović.

TAMIŠ: Đorđević, Veličković 4, Ilkić 16, Trajković, Kanjevac, Kesar 6, Vitković 11 (5 sk), Simić 18 (7 as), Mirković 20, Savić, Milošević 3, Vuletić 4 (6 sk).

NAPREDAK RUBIN: Dejvis 4 (5 as), Dodić 3, Kokanović, Jeremić 18 (5 sk), Janjić 14 (7 sk), Raičević, Miladinović 8, Milinčić 10 (5 sk), Đorđević Marinković 7, Deletić, Mijajlović, Marković 10.

Nadali su se igrači Napretka iznenađenju na gostovanju Tamišu. Iskusni strateg gostiju, Oliver Popović, koji je nekada radio u Pančevu, dobro zna filozofiju igre koju neguje njegov kolega Jovičić i svim silama se trudio da mapu utakmice iscrtava njemu na korist. Ipak, nije se to dogodilo, a posebno ne tokom prvog plouvremena. Tada su Nikola Simić i njegovi saigrači pokazali raskoš u napadačkim varijantama, a čak šest ubačenih „trojki“ ulilo im je dodatno samopouzdanje.

U nastavku duela gosti su krenuli na sve ili ništa. Učvrstili su bedem ispred svog koša, pa se raspucali u napadu. Počeli su da umanjuju prednost u poenima. U završnici susreta, videli smo i malo dramskih elemenata. Zamalo da se skroz vrate u igru, prelome rezultat, ali, to se na sreću Pančevaca nije dogodilo. Preciznim šutevima za tri poena, prvo Milošević, a zatim i Vitković, ugasili su tinjajuću nadu gostujućih košarkaša. Kad se sve sabere, pobeda je čista kao suza. Bili su izabranici Bojana Jovičića bolji u većini košarkaških elemenata, a posebno u skoku, što je, kad se sve sabere, presudno i uticalo na krajnji skor. 


(FOTO: KK Tamiš)