KLS


Vesti

Tamiš siguran na startu 09.10.2016.
 

TAMIŠ – MLADOST ADMIRAL 68:67 (22:15, 18:20, 11:21, 17:11) 

DVORANA: Strelište. GLEDALACA: 500. SUDIJE: Jevtović, Arsenijević, Miloradović.

TAMIŠ: Đorđević 3, Veličković 2 (6 sk), Ilkić 5, Trajković, Kanjevac, Kesar 22 (9 sk), Vitković (6 sk), Simić 5, Mirković 15, Savić 8, Milošević 6, Vuletić 2.  

MLADOST ADMIRAL: Bakić 15, Kužeta 5 (7 sk), Bulatović 7, Beader 6, Jeković 6, Glavčev 3, Ostojić 9 (6 sk), Brkić, Savković, Simić 6, Bojić 10 (6 sk).

U prvom kolu KLS Nikola Simić i njegovi saigrači slavili su protiv rivala preko Dunava sa 68:67. Susret u hali na Strelištu pratilo je oko 500 ljubitelja igre pod obručevima.

Odlična i napeta utakmica je viđena u Pančevu, pre svega, to ističemo zbog pobede u poslednjoj sekundi, koja je donela oduševljenje svima koji su navijali za pančevački tim, a čovek odluke bio je Dušan Milošević.

Dobro su Nikola Simić i njegovi saigrači otvorili utakmicu, kontrolisali prvu deonicu, stekli ozbiljnu prednost, a onda malo zastali. Tad se najbolje videlo koliko u gostujućem timu vrede Boris Bakić i Filip Simić. Individualnim kvalitetom su se nametnuli, a to se tokom utakmice odrazilo i na kretanje rezultata. Elem, Zemunci su drugu deonicu dobili, a posle odmora su još više pojačali ritam. Taj, treći period igre, u potpunosti je pripao gostima, ali, ko zna po koji put, košarkaši Tamiša su najbolje pokazali kad je najviše trebalo.

U završnici susreta, strpljivom igrom, ali i kvalitetom svih koji su bili na parketu, sustizali su prednost, da bi baš u finišu, došlo do kulminacije. Kad je Milošević pogodio sa poludistance, sekund pre kraja meča, nije izostala euforija. Skočili su svi sa klupe Tamiša, kao i verni navijači iz partera da proslave važnu pobedu.

Bojan Jovičić, prvi trener KK Tamiš nakon meča rekao je: 

“Možda će zvučati čudno, posebno kad se pogleda statistika našeg šuta, za dva ili tri poena, a on je bio baš loš, što ću reći da sam zadovoljan kako su moji izabranici igrali protiv Mladosti. Zašto to naglašavam. Zato što su i pored ovako lošeg segmenta u igri uradili sve ono što smo se dogovorili u svlačionici, borili se maksimalno, a na kraju, i dobili smo. Znate, a to sam ranije isticao, Mladost jeodličan rival. Pojačali su se, i s razlogom imaju želju da se plasiraju visoko na tabeli. Ostaje žal što tokom prve četvrtine nismo efikasnije materijalizovali baš dobru partiju, ali nije nam ni protivnik to dozvolio. Svakako, interesuje vas i ko je od igrača ostavio poseban utisak, ali ne bih ovog puta nikog izdvajao. Pobedio je tim, a to me posebno raduje”
zaključio je Jovičić.