KLS


Vesti

Dogovorena saradnja KLS i Sportradar 28.04.2016.
 
Kasno u sredu, Košarkaška liga Srbije dogovorila je saradnju o praćenju utakmica Super lige sa vodećim provajderom ovih usluga u svetu, kompanijom Sportradar.


Sistem za detekciju prevara kompanije Sportradar će pratiti klađenje na utakmice Super lige, a ubuduće i na utakmice prvog dela prvenstva, u preko više od 450 operatera klađenja u svetu.


Na konferenciji za medije povodom ove saradnje, direktor Košarkaške lige Srbije gospodin Leon Deleon je istakao sledeće: "Mi smo prva košarkaška liga u regionu koja uvodi ovu preventivnu meru i ponosni smo što ćemo ponovo biti pokretači u unapređenju sporta i takmičenja. Nameštanje utakmica je jasna opasnost i ne možemo je ignorisati i ova opasnost može doći iz bilo koje zemlje i iz bilo kog dela sveta. Zbog svega ovoga nam je potreban sistem sa najširom pokrivenošću tržišta klađenja i sa najboljim detaljnim analizama, a upravo Sportradar poseduje te sisteme. Verujemo da ova saradnja, koja je dogovorena danas, šalje jasnu poruku onima koji žele da kroz razne manipulacije degradiraju i obesmisle naš sport da Sportradar i mi gledamo i pratimo sva dešavanja u vezi ovoga".


Predstavnik kompanije Sportradar Vladimir Jarić dodao je: "Mi smo prva kompanija koja je razvila sistem za praćenje utakmica. Saradnju sa Košarkaškom ligom Srbije imamo od 2014. godine. Košarkaška liga Srbije je danas ukazala poverenje posebno prilagođenom sistemu za praćenje utakmica i oni sada mogu biti uvereni da će imati jedinstven uvid u to kako se pojedinci klade na utakmice Košarkaške lige Srbije kod bilo kog od 450 operatera koje imamo u našem sistemu detekcije prevara. Te informacije će biti od ključnog značaja za razumevanje onoga šta se dešava, ko šta zna, gde se postavljaju ulozi i šta se od svega toga očekuje. U slučaju da naši stručni analitičari uoče bilo kakve probleme, mi ćemo blisko sarađivati sa Košarkaškom ligom Srbije kako bi se osiguralo da oni koji manipulišu ishodima mečeva budu privedeni pravdi. Nadamo se da će ovo partnerstvo, koje je prvo u ovom delu Evrope, svojim rezultatima biti podsticaj mnogima i da će inicirati uspostavljanje efektivne mreže sličnih partnerstava u regionu."