U senci odlaska Kenija Daja i Save Lešića košarkaši Metalca pokušaće da se do kraja prvenstva na najbolji mogući način predstave rivalima i eventualno jednim trijumfom i matematički obezbede opstanak. I košarkaškim laicima jasno je da tako nešto neće biti nimalo lako, naročito ako se zna da su dva pomenuta igrača napadački sigurno bili i najzaslužniji za dosadašnji skor na tabeli.
Njihov odlazak gotovo sigurno znači i minute za igrače za koje će se u Valjevu, nadamo se, tek čuti, a koliko oni mogu zajedno sa sterosedocima biće jasno na susretu protiv Novog Pazara. Poznato je da će zbog nezavidnog položaja puleni Zorana Milovanovića imati i motiv više da se revanširaju Valjevcima za poraz u prvom delu sezone, što potvrđuju i reči šutera Metalca Filipa Đurana.

– Protivnik stiže sa imperativom pobede, a i igra im u poslednje vreme deluje sve bolje. Namučili su neke na papiru kvalitetnije rivale, pa je na nama da sakrijemo nedostatke koji će se osetiti i pokušamo da trijumfujemo. Ostali smo bez dva izuzetno važna igrača, međutim na ostalima je da daju maksimum i pomognu mladim momcima koji će sticati iskustvo u ovim mečevima. Moje mišljenje je da imaju potencijal da pomognu, iako i dalje ne mogu da pariraju starijim igračima u kontakt igri, što će sigurno biti drugačije u daljem toku njihove karijere – poručio je Đuran.

Susret između Metalca i Novog Pazara na programu je u subotu od 19 časova. Izvor: KK Metalac #klsrb