U sredu, 28.februara u kraljevačkoj hali sportova, Sloga će dočekati ekipu Čačka 94 Quantox u okviru 22.kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Nakon nešto duže pauze, zbog održavanja Kupa Radivoja Koraća i reprezentativnih nastupa, timovi iz domaće lige ponovo će se naći na parketima. Sloga je poslednji meč odigrala u Valjevu, gde je izgubila od Metalca rezultatom 89:84. Sledi utakmica pred domaćom publikom, a prema rečima trenera „belih“ Saše Đorđevića verovatno i odlučujuća u borbi za opstanak.

„Ekipa Čačak 94 Quantox je odlično selektiran tim i dobro vođen. Iz košarkaškog centra Srbije, utakmice sa našim komšijama su uvek nešto posebno. Mi nemamo izbora i moramo doći do novog trijumfa, jer je u ovom trenutku to nama najvažniji meč za opstanak.“, kaže trener Sloge, Saša Đorđević.
Pred domaćom publikom prvi put će se predstaviti poslednje pojačanje „belih“, Kolin Doerti, za koga Đorđević ima samo reči hvale.
„Kolin je sjajan igrač i veliko pojačanje za nas. Pre dolaska u Kraljevo igrao je u Švajcarskoj, pa ima iskustva sa igranjem u Evropi. Odličan je u igri jedan na jedan, i ima sve ono što je nama neophodno. Nadam se da će to i pokazati u utakmicama do kraja ove sezone i da će nam pomoći da izborimo željeni opstanak. Jako dobro se uklopio u tim i imamo sjajnu atmosferu.“, dodao je Saša Đorđević.

Utakmica 22.kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije između Sloge iz Kraljeva i Čačka 94.Quantox igra se u sredu sa početko u 19 časova i 30 minuta. Foto: Sreten Pantelić Izvor: KK Sloga #klsrb