Košarkaška liga Srbije na poseban način povezana je sa Košarkaškim savezom Republike Srpske preko dve decenije. To se najviše ogledalo kroz održavanje manifestacije pod nazivom “Košarkaški sabor”, koja je više od 20 godina organizovana u gradovima Republike Srpske, a u kojoj su prijateljske utakmice odigravale muške i ženske reprezentacije KLS-a i selekcije Srpske.
Posle Svesrpskog sabora, koji je ovog vikenda upriličen u Beogradu, ta saradnja biće dodatno unapređena na više nivoa. To su nedvosmisleno na sastanku potvrdili direktor KLS Aleksandar Grujin i predsendik KSRS Aleksandar Đurđević:

“Pre svega, želim da naglasim da sa Košarkaškom ligom Srbije imamo odličnu, intezivnu komunikaciju, ali i veliku podršku svih ovih godina na čemu smo veoma zahvalni”, rekao je prvi čovek KSRS Aleksandar Đurđević i potom dodao:

“Manifestacija koja je tradicionalno održavana i prijatlejske utakmice koje su odigravane u velikoj meri učvrstile su naše odnose, a zajednički smo na taj način promovisali pozitivne vrednosti u sportu, košarku kao sport širom Republike Srpske, ali i naše zajedništvo što je možda još važnije”.

O budućoj saradnji Đurđević je istakao:
“To će se pre svega odnositi na pomoć koju ćemo dobiti u stručnom usavršavanju naših sudija i trenera. Upravo u tom cilju, za početak, KLS će pokriti sve troškove za naših šestoro najperspektivnijih sudija koji će učestvovati na edukativnom kampu u Ivanjici u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije. Osim u unapređenju struke, dobićemo podršku i za neke konkretne stvari i pozitivne prakse koju KLS već primenjuje, a to su instant riplej sistemi, elektronski zapisnici…. Pomoć će dakle biti i finansisjke prirode, imaćemo značajan oslonac i zbog svega toga veoma smo zahvalni rukovodstvu Košarkaške lige Srbije”, konstatovao je Đurđević.

Direktor KLS Aleksandar Grujin istakao je da tradicija u odnosima koja je stvorena predstavlja pravo bogatstvo:
“Učinićemo sve što je u našoj moći da kontinuirano pomažemo i podržavamo našu braću preko Drine. Nesebično ćemo deliti znanja i iskustva i na svaki način truditi se da damo doprinos u podizanju kvaliteta organizacije Košarkaškog saveza Republike Srpske. Ovo je samo još jedan korak u cilju našeg zbližavanja i još prisnije međusobne saradnje”, zaključio je Grujin.

Admiralbet Košarkaška liga Srbije #klsrb