Dvadesetdvogodišnji centar ekipe Čačak 94 Quantox Nikola Gašić je MVP 14.kola Admiral Bet Košarkaške lige Srbije. U sjajnoj partiji čitave ekipe protiv valjevskog Metalca Gašić je za 31 minut proveden u igri zabeležio 20 koševa uz 15 skokova čime je bio i najbolji skakač u 14.kolu. Nikola je imao i 3 blokirana šuta i 90% uspešnosti u šutu za dva poena /9-10/, čime je ostvario index korisnosti od 36.
Najbolji asistent u 14.kolu bio je Harris Tyron Jumord (Sloga) sa 10 asistencija.
Lider na tabeli novosadska Vojvodina mts, trojkom Rakićevića u poslednjim sekundama meča pobedila je zemunsku Mladost rezultatom 79:80. Petar Rakićević je do poslednjeg šuta na utakmici imao 0-11 šuta iz igre, ali je bio precizan kad je bilo najpotrebnije i tako doneo pobedu svom timu.
Vrednu pobedu ostvarila je i užička Sloboda u komšijskom derbiju protiv Zlatibor Gold Gondole. Užičani su do pobede došli zahvaljujući boljem skoku u napadu od protivnika /11 – 4/ i sa manje izgubljenih lopti /11-15/.
Mlada ekipa OKK Beograda ostvarila je pobedu protiv Vršca koji je važio za favorita na ovom meču. Na ovoj utakmici ekipe su izvele 60 slobodnih bacanja. Vršac je krajem prvog poluvremena imao deset poena prednosti /43:53/ što je Beograd uspeo da stigne u 25 minutu susreta /63:63/. U izjednačenoj utakmici Beograd je ostvario najveću prednost u toku meča od 5 poena u 39 minutu susreta /86:81/ i uspeo je da je sačuva do kraja susreta. AdmiralBet Košarkaška liga Srbije #klsrb