Nakon odlazaka i pehova u poslednjim rundama za sve u taboru KK Metalca rezultat je odavno već u drugom planu. Pohvalno o momcima koji su dobili priliku, što se dugo čekalo kada je u pitanju politika valjevskog kluba, posle susreta sa Čačanima govorio je iskusni Stefan Sinovec, a priliku da se dokažu u prestonici kadeti i juniori željni dokazivanja imaće u poslednjem kolu.
Gotovo sigurno ovakvu minutažu pred početak sezone nije očekivao Đorđe Gnjato, momak rođen 2008. godine, koji je zbog brojnih poteza izmamio aplauze na pomenutom duelu.

– S obzirom da sam najmlađi u timu velika je stvar što sam uopšte dobio priliku da treniram sa seniorima, a nakon toga stigla je i nešto veća minutaža na poslednjim utakmicama. U početku je zaista bilo treme koja je prouzrokovala i greške, ali sam se vremenom opustio što se odrazilo i na igru. Stariji igrači me hrabre posle grešaka i siguran sam da ćemo u tom duhu i završiti sezonu protiv OKK Beograda. Što se tiče mene preostaje period u kojem bi trebalo da radim na šutu, brzini nogu i donosim bolje odluke u nekim momentima – poručio je Gnjato, igrač koji sigurno predstavlja budućnost valjevske košarke.

Poslednju priliku da prikuplja iskustvo protiv takođe mladog sastava OKK Beograda imaće u četvrtak u 16 časova i 30 minuta. Foto: Sreten Pantelić, Izvor: KK Metalac #klsrb