Da se u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije igra odlična košarka pokazao je i meč u Užicu. U odličnom ambijentu u Velikom Parku Vojvodina je zasluženo slavila i tako potvrdila svoje ambicije u ovoj sezoni. Novosađani su uglavnom imali prednost u većem delu meča, igrali su staloženo, sigurno i meč dobili sa 74:81 (41:47).
Borba za svaku loptu, požrtvovanost sa obe strane, obeležili su prvi deo meča. Poneseni sjajnim ambijentom davali su sve od sebe, i već u tom delu meča videlo se da će derbi opravdati očekivanja. Ono u čemu je bila prevaga u korist Vojvodine, bili su skokovi. Centri ekipe iz Novog Sada nadskočili su Užičane. Odnos skokova (26:46), u najvećoj meri je i odredio pobednika ovog meča. Pod obručima je dominirao visoki centar Nikolić sa ukupno 14 skokova, koji je svoju prednost u visinu obilato iskoristio. U poslednjoj četvrtini jako bitne poene postigao je džoker Stefan Savić, koji nije dozvolio da Sloboda preokrene meč u svoju korist.
U redovima Slobode raspoložen je bio Petar Bogićević sa 17 poena ( 4/4 za 3 poena), Henson je bio solidan sa 15 poena, dok je kapiten Ćubić ubacio 10, uz 8 skokova.


Vojvodinu mts je odlično sa klupe predvodio mladi trener Miloš Isakov Kovačević, a posao su mu olakšali sjajni Kaningem sa 15, Rakićević je dodao 14, a Stefan Savić 11 poena.
Blizu 2000 gledalaca u Užicu najavljuje lepe dane za košarku u ovom gradu. Na kraju meča igrači i jedne i druge ekipe aplauzom su ispraćeni sa terena, jer užička publika zna da prepozna kvalitet i fer protivnika. U narednom kolu Slobodu očekuje još jedan težak ispit, u Subotici će pokušati da iznenade odličnu ekipu Spartaka. Izvor KK Sloboda #klsrb