FMP Soccerbet – Borac Mozzart 111:90 (21:22; 33:25; 30:24; 27:19)

U drugom susretu finala razigravanja AdmiralBet Super lige Srbije košarkaši Borca gostovali su u Železniku domaćem FMP-u. Pošto su poraženi kod kuće, Čačani su došli u prestonicu sa namerom da pokušaju da iznenade rivala i tako produže seriju. Ipak, zbog skraćenog rostera u toj intenciji nisu bili uspešni, tako da su doživeli novi poraz, kojim su završili sezonu u domaćem takmičenju. Što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 111:90 (21:22; 33:25; 30:24; 27:19).


Početak susreta protekao je u pravoj rezultatskoj klackalici. Doduše, Borac je imao kudikamo veću inicijativu, pa je mahom vodio. Ali ta razlika je bila zaista neznatna, tako da je sve bilo itekako otvoreno. Posle prvog tajm auta FMP je pokušao da uspostavi primat, ali najviše što je mogao bilo je plus četiri (21:17). Međutim, gosti su predvođeni Tasićem uspeli da vrate stvari u pređašnje stanje. Čak su posle 10 minuta nadmetanja imali prednost na svojoj strani.


Na startu drugog dela Borac je uspeo da veže dva kvalitetna napada, pa su dosegli do najvećih plus osam (21:29). To je primoralo trenera domaćih da brzo zatraži čak dva tajm auta, što nikako nije uobičajen slučaj. FMP je uspeo da se malo stabilizuje i dođe do koševa, ali ne i da poremeti Borac, koji je nastavio da vodi. Štaviše, Čačani su na svom kontu ponovo imali najvećih plus osam (32:40). Međutim, domaći sastav je u svojim redovima imao raspoloženog Robertsa, koji je doneo svom timu novo poravnanje, a nedugo zatim i vođstvo (46:44). Do odlaska na veliki odmor FMP je uspeo da ostane u plusu.
FMP je imao idealno otvaranje drugog poluvremena. Sa svih strana je rešetao koš rivala, pa je poenima sjajnog Robertsa došao do +17 (67:50). Borac je, razume se, pokušavao da promeni odnos snaga, ali ograničen roster nije mu dozvoljavao da u tome i uspe. Kako je vreme prolazilo, FMP je u potpunosti preuzimao kontrolu susreta, tako da je ostavio malo manevarskog prostora za rivala. Uostalom, 21 poen suficita išli su u prilog toj tvrdnji (78:57). Bilo kako bilo, vladao je utisak da je domaćin slomio otpor protivnika i da ide ka sigurnoj pobedi.


Završni deo susreta FMP je igrao taman toliko da ne dozvoli Borcu da uvede utakmicu u egal stanje. Sve vreme je na svojoj strani semafora imao prednost od dve cifre, tako da se nije dovodilo u pitanje ko će na kraju da slavi. Bez obzira na poraz i završetak učešća u Super ligi, Borcu zaista nema šta da se zameri. Iz meča u meč ostajao je bez jednog seniorskog košarkaša, tako da je ovaj poslednji duel igrao sa samo četvoricom, dok su čak sedmorica bili iz mlađih selekcija. Zbog toga, Čačani su sa terena izašli ponosni i uzdignute glave.
FMP Soccerbet: Votson 2, Rebec 4, Subotić 14, Roberts 42, Stepanović 7, Šaranović 5, Matović, Gagić, Stojanović 8, Novak 17, Kuzmić 9, Gašić 2.
Borac Mozzart: Popović 3, Ivković, Nikolić 18, Tasić 23, Krunić, Radović, Klenkovski, Savičić, Uskoković 18, Todorović 16, Manojlović 12. Nikola Minović/Đurđe Mečanin Foto Ivica Veselinov Izvor KK Borac Mozzart #klsrb