BOGOLJUB MARKOVIĆ MVP 1.KOLA ADMIRAL BET KOŠARKAŠKOJ LIGI SRBIJE

Što se tiče učinka igrača u 1. Kolu apsolutno najbolji MVP, uz pobedu svog tima bio je zlatni Juniorski reprezentativac Srbije Bogoljub Marković /OKK Beograd/ koji je za 42 minuta /najviše u prvom kolu/, ostvario 41 indexni poen, postigao 27 koševa,  imao 17 skokova /5-12/ i šutirao slobodna bacanja /10-12/.

Pored ovih sjajnih brojki u prvom kolu istakli su se kao asistenti Aleksa Jugović /Joker- 8 asistencija/ i Vuk Vulikić /Mladost – 7 asistencija/, zatim u kategoriji uspešnih izvođa slobodnih bacanja Nikola Pavić /Sloga, 9-9/. Najviše trojki na jednoj utakmici u prvom kolu – 4 postigli su Simeunović Đorđe /Sloga/, Aleksa Čabrilo /SPD Radnički/ i Vuk Vulikić /Mladost/. Najviše izvedenih šuteva za tri poena ima Uroš Paunović /Dinamik – 11/.

STATISTIKA – ZANIMLJIVOSTI

Nakon sprovedenog licenciranja i odigranog prvog kola izdvajamo neke od zanimljivosti

U Admiral Bet Košarkaškoj ligi Srbije ukupno je licencirano 242 igrača za 16 klubova koji učestvuju u takmičenju od kojih su 35 igrača strani državljani. Najviše “stranaca” imaju Joker, Zdravlje i Novi Pazar /po 4 igrača/ zatim slede Dinamik Balkan Bet, Čačak 94, Metalac i Zlatibor gold gondola sa po tri registrovana stranaca,

Najviši igrač u  Admiral Bet Košarkaškoj ligi Srbije je 18 -to godišnji Filip Malešević sa 220 cm, dok je najmlađi licencirani igrač Anđić Petar iz užičke Slobode sa 15 godina i 3 meseca. Najstariji igrač u Admiral Bet Košarkaškoj ligi Srbije je član Jokera Zoran Krstanović /41 godina 2 meseca I 13 dana/ a njemu uz rame je član Čačak 94 Quantox, Mladen Pantić /41 godina i 2 meseca/

Što se tiče klupskih rezultata treba izdvoiti 45 skokova OKK Beograda /13-32/ na utakmici protiv Dinamic Balkan Beta koji su imali samo 6 izgubljenih lopti uz 11 osvojenih lopti što je najbolji učinak ekipa u prvom kolu. Na pomenutoj utakmici OKK Beograd zabeležio je još jedan record 30 pokušaja za 3 poena, a isti broj polušaja ostvarili su I SPD Radnički I Mladost na svojim utakmicama.

Najveći broj ubačenih “trojki” ostvario je SPD Radnički /12 trojki/, koji je na utakmici sa Tamišom ostvario i rekordnih 28 asistencija na meču.

Od rekorda i zanimljivosti prvog kola Admiral Bet Košarkaškoj ligi Srbije izdvajamo i 28 pogođenih slobodnih bacanja iz 33 pokušaja ekipe Sloga na utakmici u Somboru protiv novog KLS ligaša Jokera.