KK Joker – OKK Beograd 78-86 (18-18, 24-27, 17-16, 19-25)

KK Joker (Sombor): Davis 17, Lugić 2, Kapetanović 7, Jugović 17, Brbaklić 4, Marković 3, Vukas 9, Krstanović, Bodrožić, Stanojević 2, Simmons 10, Milin 7.
OKK Beograd (Beograd): Nekić 8, Linjun, Marković 23, Vukčević 16, Paunović, Dragojević, Živković, Pavlović, Pantelić 2, Radaković 3, Gacić 9, Petrović 25.
Visokim intenzitetom, domaćini i gosti su od prvog poena uvukli u meč, držali pažnju i ubrzavali puls blizu hiljadu gledalaca na tribinama GH “Mostonga”. Navijači su bodrili svoje miljenike i nervirali se kada rezultat nije išao u željenom smeru…
Ostaje žal za trijumfom “jokera” pred svojom publikom, na svom terenu, ali u pojedinim momentima, kao i u finišu meča više ih je vuklo vatreno srce, nego hladna glava i ishitrene odluke nisu donele željene poene…


Četrdeset minuta nadmudrivanja izabranika trenera Željka Lukajića i Vuleta Avdalovića pokazali su da su se oba stručnjaka vrlo studiozno pripremala za uzvratni susret. Pod oba koša viđeni su prelepi potezi, zakucavanja, asistencije, blokade, ali i greške.
Beograđani su za nijansu bili bolji tokom meča, a poslednjih pet minuta odigrali su vrhunski.
Sredinom 32. minuta u igru je prvi put ušao Ognjen Vukas zamenivši Davisa pri rezultatu 61-64. Dok bi na psihu većine igrača polusatno “grejanje klupe” imalo negativni učinak, Ognjen ih je iskoristio da se maksimalno pripremi i naoštri kada dođe njegovih pet minuta. U svom prvom napadu mladi Vukas je u skladu sa svojim imenom zapalio tribine sa trojkom za izjednačenje 64-64. Na taj talas sveže energije sa klupe i tribina priključili su se sa trojkama i Aleksa Jugović za 67-65 i Nemanja Kapetanović za 70-65, a četvrta u nizu trojka somborskog sastava, bila je druga Vukasova za 73-67. Ognjen bi bio junak utakmice da na drugoj strani nije bio trio mladih lavova Srbije i OKK “Beograd”: Petrović, Marković i Vukčević su pokazali veliku takmičarsku zrelost i mirnu ruku u vrlo teškom trenutku za gostujući sastav. U poslednjih pet minuta stigli su zaostatak i napravili poslednji preokret na utakmici za pobedu “Beograda”.


Aktuelni reprezentativac Srbije do 20 godina i MVP 18. kola KLS-a, Bogoljub Marković (2005.god.) je za 29 minuta i 19 sekundi postigao 23 poena, upisao 5 skokova, dve blokade, po jednu asistenciju, osvojenu i izgubljenu loptu i iznudio 6 faulova. Bivši reprezentativac Srbije do 20 godina, Mihailo Petrović (2003. god.) bio je najkorisniji igrač utakmice sa 25 poena, 8 asistencija, 6 skokova, jednom osvojenom i 5 izgubljenih lopti. Njegov saigrač i iz reprezentacije do 20 godina, Marko Vukčević na parketu je proveo svih 40 minuta i doprineo trijumfu sa 16 poena, 5 skokova, jednom asistencijom i jednom izgubljenom loptom.
U domaćem timu, bez predaha odigrao je Aleksa Jugović (17 poena, 6 skokova, 3 asistencije, jedna osvojena i dve izgubljene lopte). Najkorisniji u “Jokeru” bio je Rashun J. Davis (17 poena, 6 skokova, 5 asistencija, dve izgubljene lopte). Iako, ovoga puta, nije pružio svoje najbolje izdanje, Zachary C. Simmons bio je treći igrač po učinku: 10 poena, 8 skokova, 3 asistencije i 4 izgubljene lopte.
Vredno pomena i pohvale je 94% uspešnosti sa linije penala – 17 realizovanih iz 18 pokušaja. Gosti su bili na samo 50% (15/30), ali su nadoknadili zaostatak ubacivši 4 trojke više iz manje pokušaja od Somboraca. Foto: Vinko Izvor: KK Joker #klsrb