Košarkaški klub Joker danas je i zvanično dobio novog trenera. Somborski tim u nastavku sezone sa klupe će predvoditi doskorašnji trener Slobode, Vladimir Lučić.
Iako se na ime novog trenera čekalo sedam dana, iz Jokera poručuju da su izboru novog stručnjaka pristupili maksimalno ozbiljno i detaljno analizirali sve moguće solucije, kako bi izabrali onu najbolju, a koja će koristiti daljoj strategiji razvoja kluba, igrača, ali i košarke u Somboru.
„Nakon dugoročne analize i razgovora sa nekolicinom trenera koji smo ušli u izbor i koji su imali reference koje smo zahtevali za šefa stručnog štaba, sa zadovoljstvom predstavljamo Vladimira Lučića kao novog trenera našeg tima, kome ovim putem želimo poželeti dobrodošlicu“, zvanično su se preko našeg web portala oglasili iz Jokera.
Sportski direktor Somboraca Srđan Stojkov, za sajt KLS-a rekao je da je bilo izuzetno teško uraditi selekciju, te da je siguran da su napravili pravi izbor dovođenjem Lučića na mesto šefa stručnog štaba.
„Pozitivno sam iznenađen koliko veliku bazu mladih i perspektivnih trenera Srbija ima i siguran sam da sa te strane za budućnost naše košarke ne treba brinuti. Moram se zahvaliti svim agentima koji su nam se u protekloj nedelji stavili na raspolaganje i svojim preporukama nam pomogli da pronađemo najbolji mogući izbor za naš klub. Joker ima jasnu strategiju plana i razvoja i morali smo voditi računa o tome ko može izneti sav teret ogromnog posla koji naš projekat zahteva. Verujem da smo izabrali najboljeg“, izjavio je Stojkov.
Špekulacije da prelazi u Sombor pojavile su se odmah nakon ostavke koju je Lučić dao na press konferenciji posle pobede nad Mladosti.
„Dogovor sa Jokerom, tačnije sa Srđanom (Stojkovim) postignut je sinoć i moram napomenuti zbog mnogih insinuacija na tu temu – iz Slobode nisam otišao zbog ponude iz Sombora, već iz ličnih razloga. Tajming se pogodio i sinoć kada sam dobio ponudu nisam mogao da je odbijem, jer je stigla od ozbiljnog kluba, sa čijom strategijom plana i razvoja sam odmah upoznat od strane ljudi koji klub vode. Počastvovan sam što su u moru trenera koji su na tržištu izabrali baš mene i u meni prepoznali nekoga ko može da iznese sav teret i odgovornost jednog ozbiljnog posla koji su postavili pred sebe. Joker je klub koji teži afirmaciji i razvoju košarke, mladih domaćih igrača, kao i promovisanju Sombora kao ozbiljnog košarkaškog centra. Nije to lak posao, ali siguran sam i verujem da ćemo zajedničkim snagama u tome uspeti. Hvala upravi, hvala porodici Jokić, ja ću svoj posao raditi najbolje što mogu i težiti rezultatu na duže staze. Verujem da zajedničkim snagama to možemo“, prva je zvanična izjava novog trenera Jokera, Vladimira Lučića, koji je na putu za Sombor, gde će danas sa ekipom odraditi prvi trening. #klsrb