Mega Mis pružila dobar otpor, ali izgubila od Partizana na startu polufinalne serije Superlige

Košarkaši Mega MIS-a su pružili dobar otpor na startu polufinalne serije Superlige Srbije, ali nisu uspeli da iznenade Partizan Mozzart Bet na gostovanju, te poraženi rezultatom 82:72 (22:22, 18:20, 23:13, 19:17). Izabranici Marka Baraća su se našli u dvocifrenom zaostatku sredinom uvodnog kvartala, ali su sjajnom serijom uspeli da dođu do izjednačenja do kraja prve deonice, da bi posle izjednačene borbe u drugoj stekli dva poena viška pred veliki odmor. Partizan je potom uspeo da se odvoji u trećoj deonici, Mega nije odustajala, pokušavala je na sve načine da se vrati, uspela da uhvati priključak na ulasku u poslednja dva minuta, ali nije imala snage za veliki preokret, te posle prve utakmice u polufinalnoj seriji koja se igra na dve pobede, gubi 0-1.


Najefikasniji je u ekipi Mega MIS-a bio Filip Jović sa 15 poena, a sakupio je pet skokova, dok je Nikola Đurišić pored 14 poena podelio i sedam asistencija. Petar Kovačević je ubeležio 12 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je Omerdžan Iljasolu meč okončao sa 12 poena i sedam asistencija. Bogoljub Marković se odlično borio na skoku, pa ih je sakupio 12, a pritom je ubeležio i pet poena.
U ekipi Partizana se sa 23 poena izdvojio Uroš Trifunović, Aleksa Avramović je dodao 16, a Kevin Panter 15 poena.


Domaćin je bolje otvorio utakmicu i poveo sa 9:2 posle manje od tri minuta, ali je Mega uzvratila sa nekoliko dobrih napada i uhvatila priključak. Ipak, Partizan se ponovo odvojio i stekao dvocifrenu prednost, ali su Baraćevi puleni sjajno zatvorili uvodnu deonicu i serijom 11:0 poravnali rezultat (22:22). Očekivano, usledila je velika borba u drugoj četvrtini. Rivali su se smenjivali u vođstvu, a Mega je sa četiri vezana poena Kovačevića stigla do preokreta i odmor dočekala sa plus dva (40:42).
Mega MIS je dobro otvorila treću četvrtinu, ali je usledio odgovor domaćeg sastava, koji je serijom poena stekao kontrolu, a onda i dvocifren višak u smiraj deonice, da bi se posle poena Đurišića u odlučujućih 10 minuta ušlo sa 63:55 na semaforu. Nije Baraćev tim dizao belu zastavu. Nastavio da se bori i uhvatio priključak posle trojke Iljasolua na ulasku u poslednja dva minuta (74:69), ali je Partizan uspeo da odbije nalet Mege i privede utakmicu kraju u svoju korist.


Drugi meč polufinala Superlige Srbije na programu je u ponedeljak, 27. maja, od 20.00, a Mega MIS će Partizan ugostiti u TC Dejan Milojević. Zbog ograničenog kapaciteta hale, ulaznice neće biti u prodaji, već će biti podeljene prijateljima i sponzorima kluba.
Ukoliko Mega MIS slavi i izjednači u seriji, treći susret odigraće se u četvrtak, 30. maja, od 18.00, a Partizan će ponovo biti domaćin u Beogradskoj areni.
Mega MIS: FIlips 2, Milijašević 2, Jelavić 5, Marković 5 (12 sk), Popović, Iljasolu 12 (7 as), Đurišić 14 (7 as), Kovačević 12 (6 sk), Petrović, Jović 15 (5 sk), Mušicki, Malovec
Partizan: Smit 3, Ledej 7, Drezgić, Avramović 16, Panter 15, Smailagić 6, Jaramaz, Dimitrijević, Trifunović 23, Ponjitka 7, Kaboklo 5
Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović,  Izvor: KK Mega MIS #klsrb