Košarkaši Sloge sasvim su zasluženo slavili na domaćem terenu, u meču 20.kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, protiv SPD Radnički iz Kragujevca. Konačan rezultat glasio je 84:75 (28:16, 19:21, 23:13, 14:25). Od prvog minuta meča igrači Sloge bili su skoncentrisani i spremni da ostvare važnu pobedu u svojoj borbi za opstanak. Već posle malo više od dva minuta igre, na semaforu je bilo 10:1, a do kraja prve deonice prednost za domaće je bila i dvocifrena. Igrali su „beli“ brzo, precizno i koristili su svaku grešku protivnika. Malo bolju igru prikazali su igrači Radničkog u drugoj četvrtini, smanjili zaostatak na osam poena, ali je svaki pokušaj gostiju, Sloga odbijala i vraćala prednost na dvocifreni broj. Presudna je bila treća deonica, kada su „beli“ imali sjajne minute i prednost popeli na +21, što je ispostaviće se bilo nedostižno za goste. Zadovoljan je bio prvi trener Sloge, Saša Đorđević nakon ove važne pobede.


„ Što se tiče ove utakmice, igrači su shvatili šta moramo da uradimo i koliko je važna bila ova, ali i svaka naredna utakmica za nas. Mislim da smo uspeli da se dobro spremimo za 10 dana koliko smo imali vremena za ovu utakmicu koja nama možda i menja tok sezone. Što se tiče Radničkog, mislim da smo uspeli da ih iznenadimo , jer se naša igra do bazirala dosta na šutu za tri poena, a sada smo se spustili u reket, što su moji visoki igrači uspeli i fizički da iznesu. Mislim da smo utakmicu otvorili na pravi način što je nama važno, jer ove sezone kada energetski najpre dobro krenemo, uspevamo da privedemo utakmicu kraju. Čestitke protivniku, ali i mojim igračima na izuzetnoj borbenosti od prvog do poslednjeg minuta, i na tome što su ispoštovali sve što smo se dogovorili. Treneri inače ne ističu pojedince, ali moram da istaknem kapitena Stefana Matovića, koji je pružio jednu od najboljih partija u poslednje vreme, što govori i statistika. Pored brojki, neverovatna je bila njegova energija i želja, što je preneo i na ostale igrače. Bio je pravi lider na terenu, i pored povrede zgloba koju imao želeo je da odigra utakmicu do kraja. Nemamo vremena za slavlje, odmah krećemo da se pripremamo za narednog protivnika, a to je Metalac u Valjevu. I to će biti zahtevna i teška utakmica za nas, ali pobeda protiv Radničkog nam dosta podiže samopouzdanje i želimo da nastavimo u tom dobrom ritmu. “, rekao je trener Sloge, Saša Đorđević.
Upravo je kapiten Matović bio najbolji pojedinac ove utakmice sa dabl-dabl učinkom od 21 poena i 16 skokova i indeks korisnosti 41. Tajron Haris je dodao 18 poena uz šest asistencija, a još jednom dobru partiju na domaćem terenu imao je Srđan Krsmanović sa 14 poena i pet skokova. Kod Radničkog, Kvinterijus Kroft je upisao 19 poena, šest skokova i pet asistencija.
„Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu prvenstveno u odbrani. Cele nedelje smo trenirali jako, trudili se da održimo dobar ritam, fokus, i budemo spremni za ova meč. Glavni cilj za ovaj duel sa Radničkim bio je da odigramo dobro i pametno u odbrani, u tome smo uspeli i srećan sam zbog pobede. Sada nastavljamo da radimo dalje i vrlo brzo čeka nas novi važan meč za koji moramo da se dobro pripremimo.“, istakao je Kevin Kangu, košarkaš Sloge.
Iz tima Radničkog poručili su da je Sloga zasluženo slavila u ovom meču, a prvotimac ekipe iz Kragujevca, Milić Blagojević prisetio se kakva je atmosfera u Kraljevu, gde je proveo neko vreme, i da je publika ta koja je nosi Slogu kada je najpotrebnije. Izvor KK Sloga #klsrb