Rezultati Zlatibora u prethodnim godinama nisu slučajni, ova iskusna ekipa večeras je slavila u komšijskom derbiju i istakla kandidaturu za mesto broj 1 u AdmiralBet KLS -u. Sloboda – Zlatibor Gold Gondola 81:88 (18:18, 34:49, 57:66, 81:88)
Izabranici trenera Strajina Nedovića krenuli su silno od starta, Sloboda se dobro držala u prvoj četvrtini, ali već u drugom delu meča Zlatibor je pokazao da ima najbolju bekovsku liniju u ligi. Protić, Đukanović, Đuran pravili su razliku, Sloboda je pokušala preko centra Ilića da uspostavi rezultatsku ravnotežu, čak su u trećoj četvrtini uspeli da dođu na 57:61, ali onda na scenu stupaju iskusni Protić i Đukanović i dovode goste do četvrtog trijumfa u sezoni. U redovima Slobode istakao se Ilić sa 22 poena i 8 skokova, Kapetanović je dodao 17, a Božić 14.


U redovima Zlatibor Gold Gondole blistao je Đukanović sa 19 poena, Protić je ubacio 18, a Đuran 14 poena. Meč je pratilo oko 800 gledalaca.
Veliko iskustvo za mladu ekipu Slobode, koja mora izvući pouke iz ovog poraza, od ekipe koja je večeras igrala bolju košarku. U narednom kolu Sloboda igra u Kraljevu, gde joj je rival domaća Sloga. Izvor i foto KK Sloboda #klsrb