Čajetinac Strajin Nedović ulazi u šestu sezonu na mestu glavnog trenera Zlatibora, dvostrukog uzastopnog osvajača Admiralbet AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Nedović je sa trenerske klupe nastavio uspon kluba koji je iz godine u godinu beležio sve bolje rezultate. U novoj sezoni biće težak zadatak da se zadata lestvica pomeri, ali klupske ambicije ostaju visoke.

„Posle prethodne dve veoma uspešne godine i osvajanja titule ABA lige i dve uzastopne KLS titule, ambicija kluba će i dalje biti na najvišem mogućem nivou. S tim što će ove godine realni ciljevi kluba biti drugačiji,“ kaže 47-godišnji stručnjak koji je posle asistentskog staža na mestu trenera nasledio Vanju Gušu početkom 2019. i dodaje:

„Pre svega, mnogo je kvalitetnija Košarkaška liga Srbije i veliki je broj kvalitetnih igrača koji će igrati kod nas. Postoje klubovi koji imaju po nekoliko puta veći budžet od KK Zlatibor, ali bez obzira, naše ambicije ostaju iste i želja nam je da budemo u samom vrhu kao i u prethodne dve godine jer smo se i ranije nosili sa većim klubovima koji su imali više novca od nas.“

Čajetinski klub je napravio dosta promena tokom letnje pauze pa će pred Nedovićem i stručnim štabom biti uigravanje novog tima, i kako sam trener najavljuje, novog sistema rada.

„Ekipa je u potpunosti promenjena, igrači koji su bili tu nekoliko sezona su promenili sredinu. Ovim putem im se zahvaljujemo jer su zajedno sa klubom i stručnim štabom napravili najveće uspehe u istoriji kluba. Sa novom ekipom i koncept samog pristupa treningu i igre će biti u potpunosti drugačiji nego u prethodnom periodu. Ekipa je dosta drugačija nego što je bila ranije. Za sada smo doveli dva igrača iz Slovenije, vratili smo našeg bivšeg igrača Dimitrija Nikolića, doveli smo Stojičića, Smiljaniča iz Tamiša, Kovačeviča iz Španije, Vujičića iz FMP-a. Ostaće naš domaći igrač Čorbć, kao i Andrija Matović i Lazar Milošević. Tim će se kompletirati sa još par igrača jer će ih biti na probi u drugoj polovini avgusta, a ekipi ćemo priključiti mladog Vukašina Vilotijevića iz kadetskog tima,“
kaže trener koji je tokom igračke karijere samo jednom promenio sredinu, jer je jednu sezonu proveo u Radničkom iz Obrenovca osim igranja za Zlatibor. Nedović je tokom leta drugi put dobio zvanično priznanje od Udruženja košarkaških trenera Srbije kao osvajač Košarkaške lige Srbije na trenerskoj klinici „Dušan Duda Ivković“.

Novi igrači za sezonu 2023/24:
Liutych Vitali Godište: 1992. Visina: 199 cm Pozicija: Krilo
Nikolić Dimitrije Godište: 1997. Visina: 211 cm Pozicija: Centar
Smiljanić Ivan Godište: 1989. Visina: 199 cm Pozicija: Krilni centar
Špan Jure Godište: 1995. Visina: 193 cm Pozicija: Plejmejker
Kovačević Viktor Godište: 1999. Visina: 200 cm Pozicija: Krilni centar
Vujčić Milutin Godište: 2002. Visina: 192 cm Pozicija: Plejmejker
Rebec Jan Godište: 193. Visina: 192 cm Pozicija: Bek
Stojičić Dušan Godište: 2001. Visina: 205 cm Pozicija: Centar
Produžili saradnju:
Milošević Lazar Godište: 2004. Visina: 207 cm Pozicija: Centar
Đukanović Brano Godište: 1995. Visina: 196 cm Pozicija: Bek
Matović Andrija Godište: 2003. Visina: 199 cm Pozicija: Krilni centar
Čorbić Boško Godište: 1995. Visina: 191 cm Pozicija: Bek
Izvor KK Zlatibor Gold gondola #klsrb