Ekipa Zlatibora Gold gondole se pobedom u derbiju protiv Dinamika učvrstila na prvom mestu tabele, a pred Čajetincima je zadatak da nastave sa pobedama u meču protiv Dunava na domaćem terenu,
Braniocu titule u goste dolazi tim iz Starih Banovaca koji se bori za opstanak u ligi i trenutno je na učinku od šest pobeda i 14 poraza. Zlatibor ima ulogu apsolutnog favorita, ali je u mečevima protiv Dunava u poslednje tri godine izgubio dva puta kod kuće. Zbog toga i čajetinski trener Strajin Nedović poziva na oprez.

„Iako smo u dobrom momentu nakon velike pobede protiv Dinamika koja je izvojevana na sjajan način, apsolutno nijednog jedinog trenutka ne smemo potceniti ekipu Dinamika. To je iskusan tim koji ima kvalitet i kontinuitet igranja u Košarkaškoj ligi Srbije, a već smo videli koliko mogu da budu opasni jer su nas pobedili dva puta ovde kod nas u Čajetini. Moramo da ponovimo isti pristup i koncentraciju kao iz meča sa Dinamikom da ne dozvolimo iznenađenje kao što nam se desilo protiv Tamiša. Ne znamo u kom će sastavu Dunav biti, ali kolektivna odbrana ponovo mora biti na mnogo visokom nivou. Nema opuštanja, moramo držati šestore oči otvorene i da idemo dalje. Uveren sam da ćemo uz podršku publike sa tribina pokazati kvalitet i nastaviti ka našem cilju. Novo osvajanje ovog takmičenja bi za naš klub i zajednicu u jednoj maloj opštini bila velika stvar,“ rekao je Nedović.

Meč na Dorćolu obeležile su česte promene vođstva, odlično postavljena igra ekipe Strajina Nedovića, dobra koncentracija u završnici i najbolja partija Lazara Joksimovića u sezoni.

„Posle teškog turnira ABA2 lige smo se u neverovatnoj utakmici protiv Dinamika vratili na naš nivo, i potrebno je da protiv Dunava ostanemo na tom nivou i sa našom igrom. U Beogradu smo krenuli dobro i neophodno je da i u nedelju od početka krenemo sa kvalitetnom igrom. Uspeli smo da se podignemo i sada nastavljamo ka našem cilju, a to je ponovo osvajanje Košarkaške lige Srbije,“ istakao je Joksimović.

Meč Zlatibora i Dunava u 21. kolu Admiral bet Košarkaške lige Srbije igra se u nedelju od 18 časova u Sportskoj dvorani u Čajetini. Izvor KK Zlatibor Gold Gondola #KLSRB