Košarkaši Zdravlja u subotu u Leskovcu dočekuju ekipu Tamiša u utakmici 5. kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, najvišem rangu takmičenja u košarci u Srbiji.
U Leskovcu su optimisti i veruju da uz podršku navijača mogu do druge pobede na svom parketu. Leskovčani veruju da će ta pobeda biti i početak nove uspešne serije leskovačkog superligaša.
– Posle teškog poraza u Lazarevcuj okrećemo se novoj utakmici. Dočekujemo Tamiš, ekipu koja je bez pobede i koja dolazi po svoju prvu pobedu u Leskovac. Sigurno će i gosti kao i mi ići na pobedu svim snagama. Imamo jednu pobedu kući i idemo po drugu. Biće teška utakmica, neće biti uopšte naivno. Želeo bih da pozovem navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže kao i prošlog puta i da proslavimo pobedu zajedno – rekao je na konferenciji za medije prvotimac Zdravlja Stevan Jovanović.
Zdravlje će po prvi put ove sezone biti kompletno, što uključuje i projektovane startere pred početak sezone Maksima Gorbačova i Duejna Morgana.


– Jedna jako teška nedelja je i dalje u toku vezano za našu pripremu utakmice. Doživeli smo jedan težak poraz u Lazarevcu gde smo sami sebi bili najveći neprijatelji. Ispred nas takođe jedna jako teška utakmica i nikoga ne sme da zavara to što Tamiš ima skor 0-4. Znam da se spremaju za ovu utakmicu, imali su jako težak raspored. Očekuje nas dobro pripremljen protivnik koji će doći sa imperativom pobede. Očekujem od mojih momaka da zaista u ovom ne naivnom trenutku pokaži karakter zbog svega što se dešavaalo i da ostvarimo jako bitnu pobedu u subotu. Biće jako teško jer je to jako dobro selektiran tim, jako dobro utreniran koji će sigutno biti jako dobro spreman za nas. I jedini način da dobijemo ovu utakmice je da damo u najmanju ruku 100 posto svojih mogućnosti. Očekujem i reakciju igrača koji na prethodnim utakmicama nisu bili na potrebnom nivou. Potrebni su nam i mi verujemo njih. Kako vreme bude odmicalo verujemo da će oni da se dižu i daju svoj doprinos. U timu će biti i Gorbačov i Morgan. Nije bila naivna situacija po pitanju povreda i očekujem da imaju bitnu ulogu u timu prvi put od početka ove sezone. Očekujem njihov doprisno i da se konačno kompletni radujemo pobedi u subotu protiv Tamiša – rekao je na konferenciji za medije trener Zdravlja Lazar Spasić. Utakmica Zdravlja – Tamiš igra se u subotu u 16 časova u velikoj dvorani Sportskog centra Dubočica u Leskovcu. Ulaz u dvoranu je slobodan. Izvor i foto KK Zdravlje Leskovac #klsrb