Sa znatno drugačijim sastavom u kojem su ostali Marko Bajić, Nikola Stefanović, Nemanja Janković, Aleksandar Teofilović i Uroš Luković košarkaši Metalca na svom parketu startuju novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije. Valjevci su u pripremnom periodu upisali jedan poraz i to od Dunava na Divčibarama, međutim činjenica je da ono najvažnije tek sledi. S obzirom na kvalitet nema dileme da je želja svima da se obezbedi i bolji plasman u odnosu na raniju sezonu, a vreme će pokazati koliko Valjevci zaista mogu.
I pored toga što su se okupili polovinom avgusta već nakon nekoliko dana pehovi su poremetili stručni štab kojeg i ove sezone predvodi Branislav Ratkovica.
– Pripremni period protekao je u znaku uspona i padova zbog nagomilanih povreda. Kada se činilo da idemo unapred izostanak pojedinog igrača nas poremeti i vratimo se žargonskim rečnikom dva koraka unazad. Nije sve prošlo onako kako smo zamislili, ali kada se podvuče crta mogu biti zadovoljan na koji način ulazimo u sezonu – kaže mladi stručnjak koji će drugu godinu provesti na klupi Metalca.


Prvi rival Valjevaca u novoj sezoni je leskovačko Zdravlje, ekipa koju su oba puta savaladali u njihovoj povratničkoj sezoni u KLS-u. Ipak, jasno je da košarkaše Metalca pred televizijskim kamerama ne čeka lak posao protiv rivala kojeg sa klupe predvodi Lazar Spasić.
– Iz ličnog iskustva možda je bolje u prvom meču biti gost, jer možeš rasterećenije ući u meč i eventualnom pobedom na sjajan način početi sezonu. Za nas će ova utakmica zbog svega pomenutog biti teška, Zdravlje je u sastavu zadržao sedam igrača iz prošlogodišnjeg sastava, dok su i stranci koji su stigli kvalitetni. Trener Spasić ih je uveo u sistem u kojem su poslednje tri sezone, a i na pripremnim susretima uspeli su da budu ravnopravan rival makedonskom MZT-u. Biće sigurno teško, međutim nadam se pobedi pred našom publikom koju pozivam da se okupi u što većem broju u „Hali sportova“ – završio je Ratkovica.
Na zvaničnom fotografisanju pred novu sezonu pojavio se i povređeni Radoš Šešlija, koji će i pored povratka Uroša Lukovića, kako smo saznali, ostati u klubu. Izvor i foto KK Metalac #KLSRB