Interesantna i turbulentna sezona za ekipu Metalca u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije biće okončana u subotičkoj dvorani „Dudova šuma“. U susretu koji bi im u slučaju eventualnog iznenađenja mogao doneti treću poziciju gostuju Spartaku, ekipi koja se najbolje prikazala u drugom delu prvenstva. U dobro poznatom sastavu Valjevci će pokušati da pruže što bolji otpor rivalu koji će sigurno u ispunjenoj dvorani tražiti poziciju koja naredne godine vodi u ABA 2 ligu.


– Čeka nas jako težak meč s obzirom da je Spartak Office Shoes i pored poslednjeg poraza ekipa koja se nalazi u naletu u ovom delu sezone. Imaju kvalitetne igrače, ali i novog trenera Vladimira Đokića što će za mene biti veliki izazov, jer je u pitanju stručnjak i čovek kojeg izuzetno cenim zbog svega što je dao valjevskoj košarci. Pokušaćemo da budemo agresivni i koncentrisani i nema dileme da će biti potrebno izuzetno dobro izdanje ako hoćemo uopšte da pariramo Spartaku – počeo je priču Milićević.


Nakon neuspeha u prestonici od Dinamika računica domaćina na predstojećem susretu je jasna. Pobeda ih vodi na drugu poziciju, dok bi eventualni kiks Zlatibora omogućio Subotičanima da dođu čak i do vrha tabele na kraju AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.
– Sigurno je da ih je poraz malo i osvestio, a verujem da će i atmosfera u subotičkoj dvorani biti značajan faktor na predstojećem duelu. Košarkaški grad je probuđen, imaju Amerikanca Hardija, zatim Bojića i ostale kvalitetne pojedince poput Sokolovića, Milisavljevića, Ilkića… Zaista su ekipa kojoj je teško naći manu što ukazuje i niz koji ih je doveo do pozicije u kojoj se trenutno nalaze – završio je mladi trener Metalca. Susret između Spartaka i Metalca na programu je u sredu u 19 časova. Foto Sreten Patelić Izvor KK Metalac #klsrb