Bek leskovačkog Zdravlja dvadesetdvogodišnji Zachery Harvey je MVP 5 kola Admiral Bet Košarkaške lige Srbije.

On je u veoma važnoj pobedi svog tima protiv OKK Novog Pazara postigao 33 koša sa indexom korisnosti 41 uz 8 skokova /6 u odbrani/ i 3 asistencije. Od 17 koševa Zdravlja u poslednjem periodu Zak je postigao 9 a pored njega sve ostale koševe u ovoj četvrtini postigao je plejmejker Jordan Callahan. Njih dvoica su ujedno i najzaslužniji za drugu pobedu Zdravlja u ovom prvenstvu. Callahan je trojke na ovom meču šutirao 7/10.
Najbolji skakač 5.kola je Vuk Borovićanin /Sloboda/ sa 14 skokova /11 u odbrani/ , dok je najbolji asistent Vuk Vulikić /Mladost Maxbet/ sa 11 asistencija što je i record u prvih pet kola ove sezone.
Mlada ekipa OKK Beograda ponovo je bila skakački najbolje raspoložena, zabeleživši u pobedi protiv somboraca 45 skokova /39 u odbrani/ dozvolivši Jokeru da uvati samo 4 lopte u skoku u napadu. Jokeru nije pomoglo ni 25 ostvarenih asistencija uz 10 pogođenih trojki iz 31 pokušaja, ipak je zaostatak od 13 skokova bio presudan za poraz.
U derbiju kola Vojvodina MTS je savladala do sada nepobedivu ekipu Zlatibora Gold gondola i nanela joj prvi poraz rezultatom 81:76. Čajetinci su u svojim redovima imali raspoloženog Jana Rebeca koji je postigao 19 koševa uz 7 asistencija ali su novosađani uspeli da zaustave dvostrukog MVP a u prethodna dva kola Viktora Kovačevića, koji je postigao samo 7 koševa za 29 minuta provedenih u igri.
Zemunska Mladost MaxBet nastavila je sa dobrim partijama u ovoj sezoni. Protiv Tamiša ostvarena je treća pobeda na domaćem terenu u kojoj se istakao već pomenuti Vulikić.
Kada se sagleda prvih pet kola u mesecu oktobru u pojedinačnoj statistici istakli su se:
Sava Lešić /Metalac/ MVP meseca oktobra /index 128/, Bogoljub Marković /Beograd/ kao najbolji skakač sa 55 skokova, iskusni Marko Ljubičić /Vojvodina mts/ najbolji u osvojenim loptama – 14. Najbolji asistent je Vuk Vulikić /Mladost Maxbet/ sa 37 asistencija, dok je na listi strelaca na prvom mestu Lamar Phillips /Vršac/ sa 107 koševa.
Što se tiče ekipne statistike najefikasnija ekipa je Zlatibor Gold Gondola sa 455 postignutih koševa, najviše skokova imaju Sloboda i Dynamic Balkan Bet 185, a najviše asistencija zabeležili su Vojvodina MTS I SPD Radnički – 94 asistencije. #klsrb