VRŠAC – DUNAV 110:88 (35:20, 26:23, 28:23, 21:22) Centar Milenijum, gledalaca 500, sudije: Vlahović, Pecelj, Sibinović.
VRŠAC: Dišić 2, Simić 15 (11 sk, 9 as), Šušić 4, Jovanović 19 (10 sk, 4 as), Agoč 9 (5 sk), Vasić 3, Radović 7, Jurček 19 (5 as), Vasiljević 21 (6 sk), Jeković 9.
DUNAV: Stevanović 18 (10 sk), Pašajlić 20 (5 as), Dobrić, Malidžan 2, Oktaj (4 sk), Kovačević 13 (4 as), Miljković 5, Grković 10, Prokopić, Krsmanović 2, Drekalović 13.


Vrščani su protiv Dunava pružili jednu od efikasnijih partija ove sezone, lako i ubedljivo opravdali su ulogu apsolutnog favorita i zabeležili jedanaesti trijumf. Izabranici trenera Đokića pružili su svojim simpatizerima veče za košarkaško uživanje, pitanje pobednika nije se postavljalo još od drugog dela prve četvrtine, a ključni igrači u osvajanju novih bodova bili su Žiga Jurček i Toma Vasiljević. Obojica su demonstrirala pravo majstorstvo, slovenački internacionalac bio je izuzetno nadahnut u šutu sa distance, dok je Vasiljević ofanzivnim skokovima i veštim poentiranjem gostima oduzeo svaku nadu da mogu da maštaju o iznenađenju.


Vrščani su u prvom poluvremenu došli do vođstva od 23 poena razlike (55:32), kada je Jovanović u 18. minutu poentirao uz faul i realizovao dodatno bacanje. U drugom poluvremenu nastavili su sa atraktivnom igrom, brzim i tačnim rešenjima u tranziciji napada, ali su i gosti pokazali nešto bolju energiju zahvaljujući vrlo dobrim partijama iskusnog Stevanovića i bivšeg Vrščanina Pašajlića koga je publika pozdravila srdačnim aplauzom pre početka. U finišu meča treneri Ašćerić i Đokić pružili su minute mladim nadama, Prokopić iz Dunava i Vrščanin Mihajlo Dišić, potvrdili su da dolazi njihovo vreme u srpskoj košarci.


Na konferenciji za medije trener Vrščana Vladimir Đokić pohvalio je igrače, zahvalio se publici i izrazio nadu da će se iskusni Dimić što pre oporaviti i vratiti na teren. Trener Dunava Mitar Ašćerić rekao je da ovaj meč ekipi može da posluži da izvuče pouke uoči važnog meča za Banovčane protiv Novog Pazara. B. Josimov Izvor KK Vršac #klsrb