Borbenost i napadačka kreativnost obradovali Đokića VRŠAC – DINAMIK 95:78 (19:22, 33:17, 20:19, 23:20) Vršac, Centar Milenijum, gledalaca 300, sudije: Sedlar, Vesković, Miloradović.
VRŠAC: Radovanović, Mićović, L. Jovanović, S. Jovanović 5 (4 as), Agoč 12, Ilić 26 (6 sk), Jurček 1, Vasiljević 12 (7 sk), Dimić 11 (7 sk, 12 as), Jeković 15, Tejić 13 (4 as), Majstorović.
DINAMIK: Bošković 7, Milijašević 17 (4 sk), Stefanović 9, Onan 8 (4 sk), Radosavljević 8, Dabović 6, Medarević 2 (7 sk), Šulović, Babović, Paunović 12, Dronjak, Đorđević 9.


Derbi starih rivala obilovao je emocijama i velikom potrošnjom energije u igri u oba pravca, ali je draž rezultatske neizvesnosti izgubio već u drugoj četvrtini. Vrščani su u svim elementima nadvisili goste iz Beograda i zasluženo slavili ubedljiv trijumf. Dinamik je u početnoj fazi meča iskoristio nervozu izabranika trenera Vladimira Đokića i zakucavanjem Radosavljevića došao do prednosti od 12:4. Vršac je ulaskom Agoča stabilizovao igru i dobio napadačku ideju kojom je ostvario rezultatski priključak pa je samo zahvaljujući trojci Milijaševića, sa zvukom sirene, gostujući sastav zadržao rezultatsku prednost posle deset minuta igre. U drugoj četvrtini simpatizeri Vršca uživali su u rapsodiji napadačke kreativnosti svojih ljubimaca i sjajnim dalekometnim šutevima Jekovića i Tejića, prodorima Ilića i efektnim potezima pod tablom Vasiljevića. To je domaćem timu obezbedilo miran odlazak na odmor sa kapitalom od 13 poena (52:39).
Beograđani se u nastavku nisu predavali, nekoliko puta su pokušavali da dođu do rezultatskog priključka, ali su na svaku trojku Milijaševića, zakucavanje Onana ili prodor Paunovića Vrščani imali spreman odgovor. U finišu trećeg perioda to je bila bomba Slobodana Jovanovića dok su u poslednjih deset minuta Vojin Ilić briljantnom minijaturom, najpre prodorom i polaganjem, potom i zakucavanjem, kao i fanatično borbeni Dimić, odbili i poslednji napad rivala na vršačku rezultatsku prednost. U finišu je trener Đokić ukazao šansu i debitantu u dresu Vršca Ognjenu Mićoviću a nove prvoligaške minute upisao je i mladi Majstorović. B. Josimov Izvor KK Vršac #KLSRB