Vršac – Kolubara LA2003 102:79 (24:18, 28:18, 26:20, 24:23) Centar Milenijum, gledalaca 400, sudije: Juras, Strika, Smiljanić.
Vršac: Dišić, Simić 8 (7 sk, 4 as), Šušić, Jovanović 12, Agoč 20 (4 as), Vasić 7 (4 as), Radović 17 (6 sk), Jurček (4 as) 15, Vasiljević 21 (7 sk), Dimić, Jeković 2.
Kolubara LA2003: Sužnjev 4, Vukašinović, Sinđelić 3, Grušanović 8 (6 sk), Gašić 11 (6 sk), Milinković 6, Rubinštejn 23 (8 sk), Stojičić 11, Vujadin, Pajić 11, Ivković, Jevtić 2.
Vršac je lako i ubedljivo savladao lazarevačku Kolubaru u poslednjoj utakmici pred svojim navijačima u 2022. godini. Izabranici trenera Vladimira Đokića bili su silno motivisani da poprave loš utisak iz Čačka, prikazali su izvanrednu timsku igru, prepunu energije i maštovitosti i zasluženo su ispraćeni aplauzom svojih simpatizera.


Gosti iz Lazarevca nisu došli sa belom zastavom u Vršac, ali rezultatske neizvesnosti u ovom meču nije bilo nijednog trenutka. Vrščani su odlično organizovanom odbranom uspevali da osujete napade gostiju u samom začetku i u brzim kontranapadima dolazili do lakih poena. Podatak da je Vršac imao čak 15 ukradenih lopti ide u prilog sjajnoj defanzivi a 16 ofanzivnih skokova jasan su pokazatelj sa kakvom su željom domaći igrači ušli u ovu utakmicu. Iako nisu centri po vokaciji Vasiljević i Agoč bili su ključni igrači na putu do trijumfa.

Odličnim postavljanjem u reketu dolazili su do skokova u napadu i efektne realizacije a koševi koje su postizali posle magičnih asistencija Lazara Vasića podigli su publiku na noge. Vršac je otpor Kolubare slomio u 25. minutu kada je sa dve uzastopne trojke Slobodan Jovanović povećao razliku na 24 poena (67:43). U ekipi Kolubare najviše je pokazao Roman Rubinštejn, a istakao se i visoki Gašić sa par efektnih zakucavanja. U finišu meča trener Đokić je nove minute u igri dao talentovanom Dišiću, trener gostiju Pavlović pružio je priliku Vujadinu i Jevtiću koji je u poslednjoj sekundi pogodio trojku sa centra igrališta. Na konferenciji za medije trener Đokić zahvalio se najmlađim navijačima Vršca na izvanrednoj podršci njegovim igračima, dok je trener Kolubare Pavlović rekao da u pristupu utakmicama njegovih igrača nešto pod hitno mora da se menja B. Josimov Izvor i foto KK Vršac #klsrb