Najubedljivija pobeda ove sezone KK Vršac– KK Mladost MaxBet 101:70 (25:16, 22:18, 30:16, 24:18) Vršac, Centar Milenijum, gledalaca 200, sudije: J. Juras, Obrknežević, Stefanović.
VRŠAC: Radovanović, L. Jovanović 10, S. Jovanović 16, Ilić 31 (4 sk), Nešić 2, Jurček, Vasiljević 13 (4 sk), Dimić, Jeković 6 (12 sk), Tejić 12, Majstorović, Juzbašić 11 (5 sk).
MLADOST: Livingston 15, Klavžar, Ljubičić 4, Milosavljević 9, Milenković, Ristanović 8, Kovačević 6 (4 sk), Bojić 8, Gibson 9 (4 sk), Karlson 3, Živojinović 8, Sar.
Košarkaši Vršca su u svojoj najboljoj igri ove sezone deklasirali Mladost, ostvarili jedanaesti ligaški trijumf i razgalili svoje simpatizere atraktivnom i egzibicionom igrom.
Izabranici trenera Vladimira Đokića nadvisili su velikog rivala u svim elementima igre, i i sa kamatom se revanširali Zemuncima koje nisu savladali još od 2018. godine. Kada se ostvari stotka logično je da se hvali napad i sjajni Vojin Ilić koji je sa 31 košem i 27 indeksnih poena zaslužio epitet igrača utakmice, ali kada se ima u vidu da je Mladost u Milenijumu stala na svega 70 poena, jasno je da je vršačka odbrana bila ključ velikog trijumfa.

U tom segmentu igre epitet junaka zaslužuje Bratislav Jeković, koji je svojom energijom i požrtvovanjem ulivao samopouzdanje čitavom timu. Vršac od početka utakmice u svojoj petorci, ko god da je bio na terenu, nije imao slabo mesto. Izuzetna pokretljivost i preduzimljivost u odbrani omogućila je Vrščanima da anticipiraju sve napadačke namere rivala i da iz brzih kontri podižu prednost do samog kraja meča. Kada se toma doda i solidno šutersko raspoloženje u pozicionom napadu većine igrača, uz podatak da je Vršac imao čak šestoricu sa dvocifrenim brojem poena, jasno je da je publika imala priliku da uživa u pravoj košarkaškoj simfoniji Đokićevih izabranika. Rezultatske neizvesnosti više nije bilo već u trećoj četvrtini a početkom poslednjeg perioda postalo je jasno da će Vršac ostvariti ubedljiv trijumf. Na konferenciji za medije trener Đokić je uz pohvale za efikasnost Iliću posebno apostrofirao izuzetnu energiju u odbrani svog tima, dok je trener Zemunaca Dragan Jakovljević, u dugom i emotivnom obraćanju, istakao da njegov tim već duže vreme ne pruža koliko može i da se stvara sve veći nesklad između ambicija kluba i ostvarenja ekipe na terenu. B. Josimov Foto: M.Živković Izvor KK Vršac #KLSRB