Vršac – Sloboda 80:65 (16:8, 35:14, 14:21, 15:22) Centar Milenijum, gledalaca 500, sudije: Juras, Vesković, Marković.
VRŠAC: Dišić, Simić 15 (5 sk, 9 as), Šušić 1, Jovanović 10, Agoč 11 (6 sk), Vasić, Radović 10 (5 sk), Jurček 22, Vasiljević 7 (6 sk), Dimić 4, Jeković.
SLOBODA: Nekić 2, Bogićević 5, Ćirković, Ćubić 6 (4 sk), Kapetanović 5 (4 sk), Aksentijević 6 (5 sk), Božić 5, Matić, Ilić 20 (14 sk), Miladinović 16 (4 sk), Matović.
Košarkaši Vršca nastavili su sa pobedama u novoj godini savladavši lako i ubedljivo vrlo dobre Užičane pre svega zahvaljujući izvanrednoj igri u odbrani.


U prvih 20 minuta Vrščani su prikazali možda i najbolju defanzivnu partiju ove sezone. Izabranici trenera Vladimira Đokića potpuno su neutralisali i obesmislili svaku napadačku ideju gostiju, a iz bogatog ofanzivnog arsenala birali idealna rešenja u skoro svakoj situaciji. Najčešće su to bile efektne završnice brze napadačke tranzicije, a poseban pečat dao je Žiga Jurček bombardujući koš Užičana van linije 7,24. Slovenački internacionalac bio je nezadrživ, postigao je 17 poena u prvom poluvremenu sa izvanrednim procentom realizacije za tri poena, ubacio je pet trojki iz šest pokušaja. Uz njega odličan je bio Jovanović, ubacio je 10 poena u prve dve četvrtine uz stopostotan učinak, a standardno dobro igrali su Simić i Agoč. U timu Slobode nešto više energije u igri od ostalih imao je Ilić, njegovi poeni pod tablom i ofanzivni skokovi popravili su bled utisak koji je ostavila ekipa trenera Gašića. Vrščani su u finišu prvog poluvremena krunisali izvanrednu igru trojkim Jurčeka i prodorom Agoča za najveću prednost od čak 29 poena razlike (51:22).
U drugom poluvremenu tim Slobode pokazao je sasvim drugo lice. Zaigrali su neuporedivo odgovornije u odbrani, sprečili šuteve za tri poena Vrščana, a zahvaljujući kapitenu Miladinoviću u napadu imali mnogo sigurniju realizaciju. U poslednjih deset minuta Užičani su preko Aksentijevića došli i do preko potrebnih trojki, a na tri minuta do kraja košem svog najboljeg pojedinca, Ilića, prišli na 12 poena zaostatka (71:59). Ipak, Vrščani su u finišu ponovo preuzeli kontrolu nad dešavanjima na terenu, učvrstili odbranu i koševima Simića i Agoča potvrdili više nego zasluženu pobedu.


Ukupno statistički gledano Vrščani su bili uspešniji u šutu za tri poena, 28 % prema 20 Užičana, i ostvarili sedam asistencija više (21:14) što je potvrda da su do trijumfa stigli timskom igrom. Sloboda je imala dva skoka više (37:35), bila nešto uspešnija u šutu za dva poena (62%), Vrščani (58%). Ipak, energija u odbrani, koju je ekipa Vršca imala u prvom poluvremenu, bila je odlučujuća na putu ka pobedi a tog elementa u statistici nema. B. Josimov Foto Miloš Živković Izvor KK Vršac #klsrb