VRŠAC – SLOBODA 82:74 (15:20, 25:15, 30:23, 12:18)
Vršac, Centar Milenijum, sudije: Strika, Timić, Jovčić.
VRŠAC: Radovanović, Dukić, L. Jovanović, S. Jovanović 7, Agoč 11 (6 sk), Ilić 15 (5 sk), Jurček 10, Vasiljević 3 (5 sk), Dimić 18 (6 sk), Jeković 15 (6 sk), Tejić 3.
SLOBODA: Prijović 21 (10 sk), Ilkić 13 (4 sk), Čubić 7, Novak 5, Aksentijević, Božić 6, Blagojević, Ilić 4, Miladinović 8 (8 sk), Matović, Matić, Dimitrijević 10.
Vrščani su predvođeni trenerom Vladimirom Đokićem na najbolji način počeli novu sezonu, maestralno su odigrali završnicu derbija prvog kola i savladali borbene Užičane. Domaći su u meč ušli opterećeni imperativom da se vršačkoj publici posle godinu dana predstave u najboljem izdanju i umalo sagoreli u toj želji. Sloboda je u prvih deset minuta igrala raznovrsnije, imala dominaciju u skoku i zasluženo rešila u svoju korist prvi period meča. Međutim, u drugom periodu Vrščani su zaigrali kao preporođeni. Dimić je kapitenski preuzeo stvari u svoje ruke i zahvaljujući njegovim nezadrživim prodorima Vrščani su u potpunosti preuzeli kontrolu igre i da nisu imali problem sa rrealizacijom slobodnih bacanja mogli su na odmor da odu sa dvocifrenom razlikom. U trećoj četvrtini Vršac je nedostatak dobre realizacije šuta spolja nadoknadio velikom borbenošću Jekovića i Ilića i igrao sa maksimalnom potrošnjom energije. Ostvarena je najveća prednost od 12 poena (65:53) i domaći su se sasvim približili pobedi. Ipak, Užičani nisu odustajali, zahvaljujući efikasnom Prijoviću uhvatili su rezultatski priključak u samom finišu, ali bili su nedorečeni u realizaciji brzih napada i nisu uspeli da naprave preokret. Prvu pobedu domaćih zasladio je briljantnom minijaturom Slobodan Jovanović, najpre je pogodio trojku, a potom izblokirao šut Dimitrijevića. B. Josimov Izvor KK Vršac #KLSRB