SPD Radnički je u 10. kolu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije pretrpeo prvi poraz u sezoni u svom Jezeru. Vojvodina MTS je slavila rezultatom 81:93 (23:23, 13:18, 17:27, 28:25). Kragujevčani su odlično otvorili meč i stekli 8 poena prednosti u 7. minutu prve četvrtine, ali su se gosti vrlo brzo vratili u utakmicu i do kraja tog dela igre uspeli da izjednače rezultat (23:23).


Novosadska ekipa mnogo bolje igra u nastavku i pred kraj poluvremena dolazi do 7 poena viška. Kapiten Crvenih, Marko Đerasimović, polaže loptu uz zvuk sirene i na odmor se odlazi sa prednošću Vojvodine od 5 poena (36:41), ali i nadom za domaće da mogu do preokreta u nastavku.
Ipak, do preokreta nije došlo, šta više, gosti su u potpunosti kontrolisali meč, prevashodno zahvaljujući skoku na oba kraja terena, ali i lošim rešenjima u napadu Radničkog. Voša rešava treću deonicu sa 10 poena prednosti i ukupno 15 na isteku treće četvrtine. Do samog kraja, Crveni nisu uspeli da se vrate u meč. Stigli su u jednom trenutku na jednocifren zaostatak, ali su gosti uvek imali spreman odgovor i zasluženo trijumfovali u Kragujevcu.


Novosađane je predvodio Petar Rakićević sa 23 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Stefan Savić je postigao 15, Tyrell Johnson 12, a Jarred Cunningham 11 poena.
U ekipi Radničkog, Tray Croft je upisao 25 poena i 6 asistencija, Uroš Nikolić 18 poena i 9 skokova, a kapiten Marko Đerasimović 12 poena i 5 asistencija. Foto Marko Lazarević Izvor KK SPD Radnički #klsrb